Nasul tău nu te avertizează doar când lucrurile încep să miroasă urât, ci îți spune câte ceva și despre sănătatea ta. Află de ce ar trebui să fii atentă la simțul mirosului.

Dacă observi că simțul mirosului începe să slăbească, ar putea fi un semn timpuriu de Alzheimer, potrivit cercetătorilor de la Harvard, citați de health.com. Printre celulele creierului pe care boala le distruge, se numără și cele necesare mirosului, scrie unica.ro.

Pierderea mirosului este un semn de moarte timpurie

Dacă simțul mirosului începe să slăbească, ar putea fi un semn că sănătatea ta nu este tocmai în regulă. Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Centrului Medical Chicago a arătat că persoanele care nu reușeau să distingă anumite mirosuri avea un risc mai mare de a muri în următorii cinci ani. 39% dintre pacienții bătrâni, care nu puteau simți mirosul de portocală, trandafir sau mentă, și-au pierdut viața în perioada estimată de specialiști.

Dacă ți se pare că simți anumite mirosuri, te așteaptă o migrenă

Anumite persoane pot simți mirosuri care nu există, înainte unei migrene, potrivit unui sondaj efectuat de Centrul de Dureri de Cap Montefiore. Mirosurile simțite de aceștia erau neplăcute, cele mai comune fiind de ars sau de descompunere.

Mirosurile ciudate prezic atacul cerebral

Oamenii care simt miros de pește, atunci când nu există așa ceva prin preajmă, ar putea suferi un atac cerebral sau o criză. Academia Americană de Neurologie susține că „halucinațiile olfactive” anunță, de obicei, mirosuri neplăcute, dar diferă de la o persoană la alta, potrivit Mayo Clinic. Mergi imediat la medic, dacă observi că nasul tău nu mai funcționează normal.

 

Abonare
Distribuie:12000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here