Gabriel Cotabita se simte din ce în ce mai bine. Cântăreţul a fost transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias din Bucureşti. 

De aproape trei saptamani, Gabriel Cotabita este ingrijit de mama sa si de cele trei fiice, iar apropiatii acestuia sustin ca iubita lui oficial nu a mai trecut pe la spital de doua saptamani. Atunci cand Cotabita a ajuns la spital in stare atat de grava, tanara a varsat lacrimi amare, iar un timp a trecut zi de zi pe la spital. “In ultimele trei saptamani nu am mai vazut-o. Daca a venit”, a declarat o sursa din spitalul Floreasca, potrivit cancan.ro.

Gabriel Cotabiţă şi-a revenit din coma în care s-a aflat în ultimele săptămâni şi pare că are şanse mari de recuperare. Psihoterapeutul Lorena Diaconescu susţine că Gabriel Cotabiţă are nevoie acum de psihoterapie.

“Tratamentul medicamentos dă rezultate, însă e bine să fie însoţit şi de psihoterapie. E normal ca după problemele pe care le-a avut să existe scăpări de memorie. Orice accident vascular cerebral e urmat de goluri de memorie şi uneori acestea persistă o perioadă îndelungată. Există şanse de recuperare, doar că nimeni, niciodată, nu poate prognostica absolut corect. Progresele ţin atât de medici, cât şi de pacient, mai ales dacă acesta conştientizează că recuperarea mentală depinde de el şi vrea să facă acest efort”, a spus specialistul pentru ziarulring.ro.

Perioada de recuperare se anunţă dificilă pentru Gabriel Cotabiţă.

“El va trebui să încerce să-şi exerseze mintea prin tehnici simple, cum ar fi sudoku, integrame, care să-l activeze. Şi creierul, asemenea muşchilor, trebuie antrenat. Şi, ajutat de asemenea exerciţii, se poate recupera în mare măsură. Cei apropiaţi lui Cotabiţă vor observa că are o lentoare în mişcări, în reacţii şi în răspunsuri, însă recuperarea îl va ajuta să redevină un om pe picioarele lui”, susţine Lorena Diaconescu.

Când va fi externat, Gabriel Cotabiţă va avea nevoie de un însoţitor.

“Pe durata recuperării, dar şi o perioadă după aceea, ar fi bine să beneficieze de un însoţitor. Există posibilitatea ca bolnavul să nu-şi dea seama că a lăsat gazele deschise, de exemplu, sau că, practic, se pune în pericol prin diverse alte lucruri pe care nu le face până la capăt”, a mai spus Lorena Diaconescu.

loading…

Abonare
Distribuie:75000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here