Germania vrea să introducă taxa de drum pentru şoferii străini. Ţările vecine sunt revoltate şi acuză autorităţile germane de discriminare. Potrivit proiectului de lege, şoferii maşinilor care nu sunt înmatriculate în Germania vor plăti taxă pentru a putea circula pe drumurile din Germania. Măsura ar urma să intre în vigoare în 2016.

Şoferii străini care vor circula pe drumurile din Germania vor fi nevoiţi să achite o taxă de 10 euro, din 2016, potrivit unui proiect de lege din Germania. Achitarea celor 10 euro le va permite să circule timp de 10 zile. Pentru 100 de euro, şoferii vor primi un autocolat pe parbriz cale le dă drept de circulaţie pe drumurile din Germania pentru un an de zile.

 

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat că şi cetăţenii germani vor plăti acestă taxă, dar ei vor beneficia de reduceri la alte taxe auto existente, noteaza autoexpress.co.uk.

 

Zvonul introducerii vignetei în Germania a apărut încă de anul trecut. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Transport, Siim Kallas a declarat pentru Wall Street Journal că “schimbările privind schema de taxare pentru posesorii de autoturisme în Germania este problema autorităţilor germane. Aceste modificări nu ar trebui să afecteze şoferii străini sau să fie distriminatorii”.

 

Distribuie:485000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here