Cei de la Google au promis de câteva luni că vor reinventa complet funcționalitatea offline din Google Maps și se pare că s-au ținut de cuvânt. Din păcate, momentan s-au axat doar introducerea noilor opțiuni în varianta de Android a programului, urmând ca în câteva zile sau săptămâni, utilizatorii de iPhone să fie la fel de privilegiați.

Ideea de bază este cât se poate de simplă și este prezentă de plytech.ro. După ce v-ați instalat noua versiune de Google Maps este suficient să căutați un obiectiv sau o localitate pe hartă. În momentul în care pin-ul este în centrul ecranului, din meniul contextual al acestuia veți avea opțiunea de download. Eventual, înainte să-l atingeți, puteți redefini un pic volumul de informații afișat pe ecran, incluzând chiar și un întreg județ. După finalizarea operațiunii, dacă nu aveți o conexiune la internet pe mobil sau aceasta nu este stabilă, automat veți folosi hărțile salvate offline. Trebuie avut în vedere faptul că, în timp ce folosiți Google Maps Offline veți avea acces nu doar la harta efectivă, ci la întreaga funcționalitate a versiunii online, inclusiv partea de căutare pentru puncte de interes, navigare GPS sau detalii aferente diverselor obiective, precum rating-uri, informații de contact sau program de funcționare.

Descărcarea hărților în Google Maps poate fi realizată doar folosind o conexiune WiFi, pentru a preveni costurile suplimentare. Apropo, nu puteți alege să folosiți Google Maps offline sau online, interfața este aceeași în ambele cazuri, iar tranziția dintr-un mod în altul are loc în funcție de disponibilitatea conectivității internet, fără intervenția voastră.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here