Guvernul va scumpi carburanţii, alcoolul şi ţigările

Acum citesti:

Home > Guvernul va scumpi carburanţii, alcoolul şi ţigările

Potrivit unor surse România TV, Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să modifice nivelul accizelor în funcţie de rata inflaţiei, nu în funcţie de cursul euro/leu de la începutul lunii octombrie, aşa cum se făcea în fiecare an până acum.

Astfel, accizele în 2014 ar putea creşte cu încă 3%, în condiţiile în care fluctuaţia cursului de schimb din ultima perioadă ar fi fost dezavantajoastă pentru Fisc şi ar fi condus la un nivel mai mic al încasărilor la buget.

Totodată, va apărea o taxă în plus pentru cei care deţin loc de parcare sau piscină. În schimb, Guvernul a convenit cu FMI să păstreze nivelul cotei unice la 16%.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a confirmat schimbarea modalităţii de calcul a accizei, însă a afirmat că este vorba doar de o actualizare mai frecventă a nivelului accizelor, în funcţie de cursul valutar. “Va fi tot în funcţie de cursul euro/leu, dar nu se va mai luat valoarea cursului de la începutul lunii octombrie, ci asemenea ajustări vor fi făcute mai des. Este doar o schimbare a modalităţii de calcul”, a declarat Palada.

Mai multe informații, aici

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here