Idei de cadouri de Valentine’s Day

Home > Idei de cadouri de Valentine’s Day

Vă prezentăm câteva sugestii de cadouri foarte sexy, dulci şi ecologice, în acelaşi timp. ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă.

1. Lenjeria din materiale naturale, bio

Puteţi cumpăra lenjerie extrem de sexy realizată fie din bumbac organic, fie din mătase naturală, care vă vor încânta partenerul în seara de Valentine’s Day.

2. Bijuterii eco

De la pietre preţioase, la bijuterii mai ieftine, realizate manual, există o mulţime de soluţii prin care să vă faceţi fericită iubita, dar să şi protejaţi mediul.

3. Decoraţiuni realizate din materiale naturale

Nu totul trebuie să fie din plastic. Puteţi opta pentru un cadou realizat din plante, precum această coroniţă în formă de inimă, realizată din flori uscate.

4. Vibratorul pe energie solară

Un cadou mai special este vibratorul care se încarcă cu energie solară.

5. Prăjiturele făcute în casă

Dragostea trece prin stomac, asta se cunoaşte! Aşa că luaţi-vă un pic de timp pentru a coace nişte prăjiturele, din ingrediente bio – se găsesc în cele mai multe supermarketuri – care vor îndulci persoana iubită de Ziua Îndrăgostiţilor.

6. Dulciuri bio

Dacă nu aveţi timp să faceţi prăjiturele în casă, atunci puteţi opta pentru dulciurile bio de pe rafturile magazinelor.

7. Lumânări parfumate eco

Lumânările parfumate nu pot lipsi de Ziua Îndrăgostiţilor. Ca să fiţi eco, optaţi pentru cele realizate din ceară naturală şi cu arome naturale.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR: Valentine’s Day este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă, însă această sărbătoare nu a avut dintotdeauna o importanţă deosebită, ci a prins contur odată cu trecerea timpului.

Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma antică între 13 şi 15 februarie, reprezintă “strămoşul” Zilei Îndrăgostiţilor de astăzi. Această sărbătoare ajuta la purificare şi fertilitate şi implica ritualuri păgâne, inclusiv sacrificarea unei capre şi biciuirea femeilor care îşi doreau să aibă un copil. Interzisă de papa Gelasius I în 494, această sărbătoare a a fost înlocuită de Valentine’s Day.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR: În mitologia romană, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociată cu Ziua Îndrăgostiţilor. La naştere, Jupiter a vrut să scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns în pădure, unde acesta a învăţat să folosească arcul pe animale, înainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

La origine, sărbătoarea de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR care celebrează iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Această zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile întunecate ale satului lor, în speranţa de a fi găsite de bărbaţii singuri. Pasul următor era să se căsătorească.

Primele momente când ziua de 14 februarie a devenit una care celebrează dragostea se înregistrează în secolul al XIV-lea, când au apărut primele scrieri de dragoste. Convinşi că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bileţele de dragoste pe care le numesc “My Valentine”. Geoffrey Chaucer menţionează această sărbătoare populară în scrierile sale din 1382.

În Evul Mediu, de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR, atât băieţii, cât şi fetele trăgeau la sorţi un nume dintr-un bol pe care trebuia să îl poarte pe mânecă toată săptămâna următoare.

Prima cutie de bomboane de ciocolată decorată pentru ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR a apărut la sfârşitul anilor 1800, iar cel care a venit cu această idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată.

O altă curiozitate despre această zi este din epoca medievală, când femeile consumau alimente considerate “bizare” de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR, pentru că, potrivit superstiţiilor, le-ar fi ajutat să-şi viseze viitorul soţ.

De asemenea, în fiecare an, de 14 februarie, în casa Julietei, care se află în Verona, Italia, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate Julietei Capulet, celebra eroină din opera shakespeariană.

De-a lungul timpului, de Ziua Îndrăgostiţilor, au fost dăruite o mulţime de cadouri impresionante. De exemplu, în 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regală din Chenonceau. De asemenea, în 1631, împăratul Shâh Jahân a construit Taj Mahal pentru soţia sa, Mumtaz Mahal, care a murit după ce a dat naştere celui de-al 14-lea copil.

Totodată, ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR este momentul pe care peste 220.000 de persoane îl aleg în fiecare an pentru a cere în căsătorie persoana iubită.

Sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here