Kim Jong-Un și-a aruncat unchiul într-o cușcă unde l-au sfâșiat de viu 120 de câini înfometați

Home > Kim Jong-Un și-a aruncat unchiul într-o cușcă unde l-au sfâșiat de viu 120 de câini înfometați

  • 120 de câini înfometați l-au mâncat de viu pe Jang Song Thaek
  • Kim Jong-Un și alți 300 de reprezentanți politici au urmărit execuția terifiantă
  • Pedeapsa numită „quan jue” a durat o oră
  • Unchiul a fost acuzat de trădare și corupție de către regimul brutal

Dictatorul Kim Jong-Un și-a condamnat unchiul să fie mâncat de 120 de câini, aceasta fiind pedeapsa pentru trădare în Coreea de Nord. Jang Song Thaek, de 67 de ani, împreună cu cinci consilieri apropiați, au fost dezbrăcați și aruncați într-o cușcă cu câini care fuseseră înfometați trei zile pentru această execuție. Grupul a fost atacat de animale mai mult de o oră și toți membrii au fost mutilați. Jang Song Thaek era văzut ca al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord.

Spre deosebire de execuțiile anterioare ale prizonierilor politici care au fost efectuate de echipe cu mitraliere, această sentință pare să fi fost special rezervată pentru cei mai detestați oameni din Coreea de Nord. Într-un ziar din China s-a scris că întregul proces a fost supravegheat de către liderul suprem împreună cu 300 de oficiali de rang înalt―un avertisment clar pentru cei care contestă conducerea lui Kim. După ce detaliile pedepsei barbare au apărut în ziar, autoritățile din China au dat semne că și-au pierdut răbdarea cu vecina lor rebelă, Coreea de Nord.

În timpul Anului Nou, când adresa un mesaj populației, Kim Jong-Un, liderul tiran al statului comunist și-a acuzat unchiul de trădare și corupție și l-a descris ca fiind un „gunoi” și o „mizerie fracționistă”. A mai declarat că „partidul nostru a luat măsuri ferme pentru a elimina gunoiul din cadrul partidului de anul trecut”.

Analiștii spun că din cuvintele dictatorului reies sentimentele de ură pentru asistenții unchiului său și pentru Jang Song Thaek. De altfel, se crede că unii membrii ai familiei au fost trimiși în lagăre de muncă. Aceasta a fost prima declarație la televiziune în care Kim Jong-Un și-a acuzat unchiul, adăugând că era un afemeiat și „un gunoi uman demn de dispreț” și care a fost „mai rău ca un câine”. În plus, a spus că Jang „a risipit valută străină la cazinouri în timp ce se credea că primește tratament într-o țară străină, pe banii partidului”. Cel mai rău dintre toate a fost faptul că Jang a fost acuzat că avea anumite vise.

Se crede că Jang a jucat un rol important în viața lui Kim, mai ales după ce tânărul a preluat puterea după moartea tatălui său, în decembrie 2011. Cei din țările vecine, precum Coreea de Sud, au observat că dictatorul Kim Jong-Un a dezvoltat un regim de teroare pentru a-și consolida strânsoarea asupra poporului.

Nu este străin faptul că liderul Kim Jong-Un comandă reprimări brutale pentru oricine, indiferent de cât de apropiată este relația cu cel executat și indiferent de ce pericol politic pot prezenta acțiunile sale.

 

Ștefania Minia

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here