Senatorii au venit cu clarificari referitoare la legea securitatii cibernetice, care a fost adoptata vineri prin vot final, precizand in mod explicit ca vor putea fi verificate doar calculatoarele firmelor, nu cele ale persoanelor fizice. Potrivit actului, SRI, MApN, MAI si alte institutii de stat vor putea verifica informatiile din computerele persoanelor juridice, fara a fi necesar un mandat. 

Proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei a fost adoptat de Camera Deputatilor in luna septembrie si de Senat, in calitate de Camera decizionala, in sedinta de vineri.

Potrivit actului normativ, pentru realizarea securitatii cibernetice, persoanele juridice care detin infrastructuri cibernetice vor fi obligate sa acorde sprijinul necesar, la solicitarea motivata a anumitor institutii, printre care SRI, MApN sau MAI, in indeplinirea atributiilor ce le revin acestora si sa permita accesul la datele detinute (care sunt relevante in contextul solicitarii).

Infrastructura cibernetica inseamna, potrivit actului, infrastructuri din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, constand in sisteme informatice, aplicatii aferente, retele si servicii de comunicatii electronice. Mai mult aflati AICI.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here