Exista o serie de afectiuni care sunt vindecate din cele mai vechi timpuri cu o leguma foarte des intalnita.

Desi v-ar putea parea ciudat, leguma in cauza este varza iar puterile ei terapeutice ii sunt date de bogatia de nutrienti pe care o detine.

Varza este recunoscută drept cel mai simplu şi la îndemână remediu natural. Proprietăţile terapeutice îi sunt conferite de abundenţa de nutrienţi valoroşi.

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din lume, Jean Valnet, a scris in cartea sa,Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale, despre afectiunile pe care le poate combate varza.

El a dedicat 17 pagini pentru bolile care pot fi batute cu diferite solutii din varza.

In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva dintre ele.

Varza are caracter cicatrizant si se aplica zdrobita sau inmuiata cu ulei de masline pe urmatoarele afectiuni cu simptome externe: arsuri, hemoroizi, crapaturi si degeraturi, ulcere ale gambelor, cangrene, necroze, abcese, flegmoane, furuncule, antrax, panaritiu, colici, migrene, muscaturi de animale, intepaturi de insecte si multe altele.

Varza poate fi administrata si pentru uz intern pentru diferite afectiuni, dupa cum spune doctorul mai sus mentionmat.

Pentru vindecarea alcoolismului este sfatuita ingerarea de varza cruda inabusita sau sub forma de suc. Anemia se combate du 2 pahare de suc de varza pe zi. Depresia se combate iarasi cu 3-4 pahare de suc de varza pe zi. Constipatiile au acelas leac ca si mai sus. Pentru scorbut se face gargara cu suc de varza, zilnic.

NU UITA: Varza nu se prepara in exces pentru ca isi pierde din calitati. Este indicat sa ca leguma sa fie cat mai cruda cand este consumata.

AbonareDistribuie:0020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here