Libanul și Siria în prag de război

Home > Libanul și Siria în prag de război

Tunuri antiaeriene aparţinând armatei libaneze au ripostat pentru prima dată unor raiduri aeriene siriene efectuate în estul Libanului, a declarat o sursă militară sub protecţia anonimatului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Conform ordinelor Comandamentului Armatei, tunurile antiaeriene au tras în direcţia elicopterelor siriene care au largat bombe asupra (zonei) Khirbet Daoud, la est de Aarsal”, o regiune de la frontiera cu Siria, a precizat această sursă.

“Este pentru prima dată când armata libaneză utilizează tunuri antiaeriene” împotriva unor elicoptere siriene, a precizat sursa citată, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

Agenţia Naţională libaneză de Informaţii (ANI) a anunţat, de asemenea, că armata a ripostat cu tunuri antiaeriene unor raiduri siriene.

Armata libaneză a avertizat Siria pe 12 iunie, într-un gest rar, afirmând că va riposta “imediat” oricărei noi “încălcări”, după câteva ore de la un raid la Aarsal.

O localitate cu o populaţie majoritar sunnită şi susţinătoare a rebeliunii siriene, Aarsal se află în apropierea frontierei. Ea serveşte ca punct de tranzit pentru refugiaţi, armament şi rebeli, potrivit unor surse din domeniul securităţii.

De un an, localitatea este ţinta unor raiduri aeriene efectuate de către forţele regimului sirian, care afirmă că îi “vânează” pe rebeli.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here