Poveste fascinantă de viaţă şi voinţă a tânărului care a înfiinţat ziarul „Mic News”. Mihai Căldăraru (27 ani) a deschis în 2011 un ziar devenit renumit prin anchetele sociale dure.

Mihai şi-a petrecut copilăria în trei centre de plasament din Bucureşti, dar a avut o voinţă de fier. Şi o pasiune pentru adevăr ieşită din comun. Doar cu ajutorul preietenilor şi a colegilor de orfelinat a dat lovitura pe piaţa mass-media, o piaţă ce părea să se prăbuşească când el tocmai deschidea afacerea. Ziarul lunar de anchete şi inevstigaţii are acum un tiraj de 10.000 de exemplare şi este distribuit gratuit în Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania şi România. Echipa redacţională este formată din nu mai puţin de 100 de voluntari.

„Proiectul meu a început după ce am văzut că sunt multe nereguli în această ţară şi sunt mulţi oameni care fac rău. Există multe hoţii în România care sunt prezentate în exclusivitatate în anchetele şi investigaţiile reporterilor noştri. Am început acest ziar cu prieteni şi foşti colegi de la orfelinat, cu toţii sunt voluntari. Avem şi o educatoare de la Casa de Copii, Maria Voicu este acum redactorul-şef al ziarului Mic News”, ne-a povestit Mihai Căldăraru, tânărul ce a avut curajul să deschidă o afacere într-un domeniu în care nimic nu mai mergea.

Prima anchetă scrisă de Mihai Căldăraru a fost tomai despre lumea orfelinatelor, o lume în care a trăit mulţi ani. O poveste dură şi emoţionantă în acelaşi timp despre supraveghetoarele de la un orfelinat din Bucureşti care furau efectiv mâncarea de la gura celor mai amărâţi dintre copii.

„Sunt mulţi oameni nedreptăţiţi, oameni care nu primesc ajutoare sociale. Primul meu articol a fost despre cum se fură mâncarea de la gura copiilor dintr-un orfelinat. Este o investigaţie făcută în exclusivitate care a fost preluată şi de alte trusturi de presă. Nu vreau să fiu vedetă. Muncesc doar ca voluntar pentru a aduce opiniei publice adevărul în faţă. Exact cum spune şi sloganul nostru – «Adevărul care-i ustură!»”, ne-a mai spus președintele Asociației Mic News, Mihai Căldăraru.

Mihai Căldăraru, tânărul care conduce de trei ani ziarul MicNews şi site-ul micnews.ro este student la Jurnalism la Universitatea Hyperion. Anchetele sale au schimbat viziuni şi au îndreptat lucruri. Încearcă să le insufle acum această pasiune şi colegilor de facultate. „Ne ajutăm între noi cum fac toţi colegii. Chiar acum o colegă face o anchetă despre cum Maria Grapini a jignit mai mulţi ziarişti de la Televiziunea Cetăţeanului din Timişoara. Suntem alături de ziariştii din întreaga ţară. Îi susţinem şi pe colegii noştri de la Antena 3. Să fie clar noi nu susţinem clădirea Antena 3, noi susţinem colegii care zi de zi lucrează acolo pentru a aduce în faţa românilor cele mai proaspete noutăţi şi investigaţii. Despre aceşti oameni este vorba, oameni puşi în pericol când merg să facă o investigaţie”, mai spune Căldăraru.

Abonare
Distribuie:96000

2 COMMENTS

  1. Salut echipa onlinereport, va invit stimata redactiela Parlament sa vedeti ca ce face tanarul Mihai Caldararu sta de dimineata pana seara filmeaza evenimente nu stiu cu ce este escrok treebuie acest domn Gogu sa vina cu dovezi altfel sai fie rusine si sa nu mai vb prosti va multumesc frumos Maria Voicu Director General Ziarul Scandal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here