Fotbalistul celor de la Real Madrid, Luca Modric, este indisponibil de mai bine de trei luni după accidentarea suferită în meciul Croația – Italia din preliminariile EURO 2016.

Croatul a fost atenționat de medicul naționalei sale că ar putea absenta aproximativ un an dacă nu are răbdare cu recuperarea și forțează revenirea pe teren.

Totul decurge conform planului, dar nu trebuie să se grăbească să revină. Dacă accidentarea va recidiva, ar putea lipsi un an„, a declarat Zoran Bahtijarevic.

Şi şeful pe probleme medicale al federaţiei din Croaţia, Boris Nemec, insistă că Modric are nevoie de timp pentru a se putea recupera complet.

Când va reîncepe antrenamentele, trebuie să se oprească dacă va simţi dureri, pentru că există riscul unei recidive. Accidentările a 30% dintre fotbalişti recidivează fie pentru că revin prea repede, fie pentru că antrenorii îi forţează atunci când nu ar trebui să o facă„, a explicat Nemec.

Chiar și așa, mijlocașul de 29 de ani este optimist şi spune că va reveni pe teren în curând.

Recuperarea mea decurge conform planului. Sunt fericit şi voi reveni pe gazon în curând. Am fost conştient de gravitatea accidentării încă din prima zi şi am căzut cu toţii de acord să avem răbdare, pentru că a fost vorba de ceva foarte complicat. Îmi lipsesc meciurile, dar sunt disciplinat şi nu vreau să complic şi mai mult lucrurile. Ştiu că se poate termina rău, cu o altă accidentare, dacă revin prea repede„, a spus Modric, pentru Sportske novosti.

Pe 16 noiembrie 2014 s-a accidentat Modric.

 

Sursa: www.digisport.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here