Procurorii DNA din Alba Iulia l-au reţinut miercuri, 25 noiembrie, pe primarul comunei sibiene Şelimbăr, la mai bine de o lună de la percheziţiile care au avut loc la primăria din localitate. Edilul Daniel Maricuța este acuzat de fraudă imobiliară de peste 100 de milioane de euro, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit surselor citate, la DNA Alba vor fi aduse pentru audieri aproximativ 20 de persoane.

În 14 octombrie, procurorii DNA au efectuat percheziţii în 61 de locaţii situate în judeţele Sibiu, Braşov, Ilfov şi Neamţ, printre care şi la Primăria Şelimbăr, la Oficiul de Cadastru Sibiu, la locuinţele mai multor angajaţi şi la primarul Daniel Maricuţa, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafeţe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro, declarau la acea dată pentru Agerpres surse judiciare.

Percheziţii au avut loc şi la secretarul comunei Şelimbăr, la un specialist în cadastru, la consilierul personal al edilului, dar şi la alţi consilieri locali, la foşti primari sau viceprimari şi la sediile unor societăţi comerciale deţinute de Maricuţa prin interpuşi.

De asemenea, au fost descinderi şi la mai mulţi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria, BNP Bucşă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela şi BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin, precizau sursele.

Procurorii DNA efectuează cercetări faţă de primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, căruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, în schimbul eliberării autorizaţiei de construcţie şi a altor documente, cu titlul de mită, apartamente în valoare totală de peste 1,8 milioane euro, arătau sursele.

Sursele citate au menţionat că pe raza comunei Şelimbăr s-au construit mai multe cartiere de case şi blocuri şi că niciun dezvoltator nu ar fi putut obţine autorizaţie de construire, avize, decât dacă gruparea infracţională care ar fi condusă de Daniel Maricuţa obţinea foloase materiale.

Pe de altă parte, conform surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor acţiuni de reciclare prin transferuri succesive între conturile oamenilor de încredere ai primarului, investite în acţiuni la diverse fonduri.

De asemenea, primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, şi apropiaţi ai acestuia erau suspectaţi că ar fi modificat şi falsificat documente de punere în posesie, astfel ca, prin interpuşi, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a oraşului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la preţuri foarte mari, au mai subliniat sursele citate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor fapte penale, între care constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi spălare de bani, în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here