Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îl anunţă că, urmare a declaraţiilor şefului statului din 05 august, ( l-am păcălit pe Victor Ponta cu pactul de coabitare n.red.), “devine evident că Pactul de colaborare instituțională nu mai produce efectele politice și instituționale”.

Pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu mai este în vigoare. Anunţul a fost făcut de şeful Executivului într-o emisiune televizată.

 “Denunţ pactul de coabitare, din moment ce Traian Băsescu a zis că totul a fost o păcăleală”, a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a făcut trimitere la declaraţia de ieri a şefului statului în care acesta a susţinut că celebrul Pact de coabitare din 2012 a fost semnat “pe lipsa de experienţă a lui Ponta”.

“Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez celebrul Pact de coabitare”, a spus, ieri, Traian Băsescu, într-un interviu acordat B1TV. Întrebat dacă l-a păcălit pe Ponta, acesta a răspuns: “Da!”

Potrivit MEDIAFAX, Guvernul a confirmat faptul că premierul Ponta a transmis, astăzi, preşedintelui Traian Băsescu scrisoarea de denunţare a pactului de colaborare instituţională semnat de cei doi, ca urmare a declaraţiilor făcute marţi de şeful statului.

“Ţinând cont de declaraţiile pe care le-aţi făcut în data de 05 august, amintite anterior, devine evident că Pactul de colaborare instituţională nu mai produce efectele politice şi instituţionale pentru care a fost întocmit. În urma afirmaţiilor pe care le-aţi făcut public în ziua de marţi, devine clar pentru toţi românii, dar şi pentru partenerii noştri că aţi semnat acest document cu rea-credinţă, fără a vă asuma în realitate principiile sale. Prin urmare, vă aduc la cunoştinţă pe această cale faptul că, în actualele condiţii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituţională semnat în decembrie 2012″, afirmă premierul în document.

Abonare
Distribuie:71020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here