La o zi după reţinerea Elenei Udrea de către DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi luare de mită în dosarul „Microsoft”, fostul preşedinte Traian Băsescu a arătat că nu se îndoieşte de nevinovăţia sa, „singurul mod” în care şi-ar schimba punctul de vedere fiind un verdict final al unui judecător după derularea întregului proces.

Traian Băsescu a evitat să comenteze tranşant decizia procurorilor DNA de a emite aseară o ordonanţă de reţinere pe numele Elenei Udrea „Justiţia este corectă. Eu nu voi discuta Justiţia a cărei independenţă am susţinut-o”, a spus fostul preşedinte.

În aceslaşi timp, demersul DNA nu i-a schimbat convingerile „în ceea ce o priveşte pe Elena”. „Convingerea mea este că în instanţă, atunci când va ajunge dosarul, va fi capabilă să îşi dovedească nevinovăţia. Cred în omul ăsta indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine. A fost partenerul meu politic, singurul care a mai rămas sau printre piţinii care au mai rămas din foştii lideri ai PDL”, şi-a justificat Băsescu loialitatea, adăugând că aşa cum o ştie, „se va bate să îşi dovedească nevinovăţia”.

Fostul şef al statului a lăsat însă deschisă şi varianta în care s-ar putea răzgândi. „Singurul mod în care ar putea să îmi schimb părerea ar fi dacă judecătorul, atunci când se va finaliza procesul, va decide altfel”, a mai spus Băsescu.

Cât despre gestul Elenei Udrea la finalul şedinţei de luni din Parlament despre care a fost întrebat, la rândul său, la plecarea de la sediul PMP, Băsescu a răspuns cu un hohot de râs, evitând orice interpretare.

Fostul preşedinte s-a aflat astăzi timp de aproape o oră la sediul central al PMP, unde Elena Udrea i-a amenajat, înainte de autosuspendarea din partid, un birou.

Sursa: Gândul.info

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here