Cancerul poate fi tratat dacă este diagnosticat la timp. Din păcate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt întotdeauna clare și deseori sunt confundate cu cele provocate de afecțiuni minore.

Astfel, arsurile la stomac, precum și o senzație ușoară de greață și balonare pot fi un semn timpuriu de cancer la stomac.

Dificultăți de respirații

Primul simptom al cancerului la plămâni este reprezentat de dificultățile de respirații, apărute după activități care nu presupun mult efort. O tuse care durează mai multe săptămâni sau o tuse diferită apărută la fumători este un alt semnal de avertizare. Dacă simptomele persistă, mergi la medic pentru ca o simplă radiografie îți va spune exact de ce afecțiune suferi, scrie unica.ro.

Simptomele asemănătoare cu o răceală

Societatea Americană de Cancer avertizează că febra poate fi și un simptom timpuriu al limfomului și leucemiei.

Voce răgușită

Vocea răgușită sau laringita poate fi cauzată de cancer la gât, la plămâni sau chiar la tiroidă. Tumoarea apasă pe esofag, iar în multe cazuri, răgușeala este singurul simptom al cancerului esofagian.

Durere în brat sau umăr

O durere a brațului sau a umărului, care devine tot mai puternică pe măsură ce trece timpul, poate fi un simptom al cancerului la plămâni, cauzat de creșterea nodulilor limfatici, care apasă pe nervi. Durerea musculară seamana  cu cea provocată de artrită.

Balonare

Balonarea, la femei, fără o cauză concretă este un semnal comun al cancerului ovarian, cel mai periculos tip de cancer, pentru că nu are simptome decât în stadii avansate.

Dificultăți la urinare

Bărbații care au probleme la urinare atribuie simptomul unei prostate, dar o altă cauză a lor ar putea fi cancerul la prostată.

Oboseala

Slăbiciunea și oboseala sunt caracteristici ale leucemiei dar si simptome pentru multe tipuri de cancer. Dacă te simți mereu obosită, deși dormi suficient și nu ești sub stress, mergi la medic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here