De multe ori, când ai probleme în viaţa sexuală nu te gândeşti că acestea ar putea fi un semn că e ceva în neregulă cu sănătatea ta. Dar iată că totuşi, corpul îi trimite avertismente că poţi fi bolnav,  atunci când te aştepţi mai puţin: când faci sex.

Partenera îţi atinge testicolele şi întreabă „Hei ce-i asta?”

 Ce poate însemna: Cancer testicular.

Cancerul testicular este asimptomanic, cu alte cuvinte nu doare. Cel mai adesea se prezintă ca o umflătură nedureroasă pe testicule. Poate fi detectată prin auto-examinare (un obicei lunar foarte bun) sau de către parteneră în timpul partidelor sexuale.

Ce să faci: Cancerul testicular poate fi vindecat 100% dacă este depistat şi tratat în fazele de început ale bolii. Tocmai de aceea nu ignora umflăturile suspecte pe testicule şi mergi la medic. Cel mai bun timp pentru autoexaminare: în timpul unui duş fierbinte atunci când toţi muşchii sunt relaxaţi.

Ejaculezi mult prea rapid

 Ce poate însemna: Hipertiroidism

Ejacularea prematură – înainte de actul sexual sau imediat ce acesta a început – este coşmarul tinerilor, însă se poate întâmpla la orice vârstă. 1 din 3 bărbaţi au avut măcar au avut o experienţă de acest gen în timpul vieţii. Problemele psihologice (prea excitat, prea imatur, vină) pot cauza ejaculare prematură, însă doctorii ştiu că şi anumite probleme fizice, în special funcţionarea defectuasă a tiroidei, pot avea aceleaşi rezultate.

Ce să faci: Deşi pentru bărbaţi ejacularea precoce este un subiect dificil de abordat, este o afecţiune uşor de tratat. Dacă testele de sânge dar şi alte examinări indică hipertiroidism, tratamentele te pot ajuta să revii la o viaţă sexuală normală. Dacă însă testele arată că tiroida funcţionează normal, atunci poţi avea nevoie de sfaturile unui terapeut sexual. Printre recomadări pot fi incluse exerciţiile fizice, folosirea unui prezervativ pentru diminuarea senzaţiilor şi terapie comportamentală. Citește mai mult AICI.

Abonare
Distribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here