Toti producatorii de iaurturi folosesc bacterii din flora vaginala, rect, fecale si tractul uro-genital, din excremente de porci, intestine de sobolani si alte animale.

Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.

Iaurturile probiotice, o inventie a concernelor americane, contin bacterii care nu au fost folosite, inainte, niciodata in alimentatie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de obicei in flora vaginala, in rect, si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale.

Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, numai daca omul a avut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora din intestine, in special din cel subtire.

Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa le-au mai si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac.

Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare caci prin ele se schimba automat flora naturala, care este inlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pentru sanatate.

Bacteriile din fecale si din secretiile vaginale sunt bacterii care, conform microbiologului alimentar Prof. Michael Teuber, reprezinta noi specii. „Bacterii la care lucreaza si tehnologii genetice, care provin din fecale de porc sau din intestine de sobolani.Bacterii a caror specie nici nu este definita clar si care au fost testate fara scrupule si la sugari. Unele din aceste bacterii sunt patogene,  pot provoca carii si chiar meningita”- spune specialistul american.

“Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea pretioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amesteca pe alta cale, ulterior, in iaurtul deja fermentat” afirmă specialistul elvețian Udo Polmmer.

Deci aceste bacterii nici macar nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate in iaurt dupa ce acesta a fermentat. Consumul produselor probiotice poate deci sa afecteze flora intestinalaPentru microbiologi acest lucru nu este o surpriza. La urma urmei nici o bacterie nu are chef sa se lupte cu alti patogeni. Bacteriile se cearta mai degraba cu rudele lor, care au aceleasi preferinte alimentare la trocul cu mancare. Si intr-adevar, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. In anul 2000 presa germana scria „iaurturile probiotice pot periclita viata”.

Gigantul producator de iaurturi Danone nu va mai promova in reclamele sale din Statele Unite beneficiile pentru sanatate, in cazurile Actimel si Activia, deoarece s-a descoperit ca, de fapt, acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei americane, cel mai mare producator de iaurturi din lume a marturisit ca a exagerat in reclamele produselor, care, de fapt, nu au beneficiile prezentate. Astfel, Danone a fost de acord sa nu mai afirme in spoturile de televiziune ca Activia imbunatateste tranzitul intestinal si ca Actimel intareste sistemul imunitar.

Citește aici continuarea articolului.

Drept la Replică trimis de Compania Danone:

“Fermentii folositi de Danone in toate iaurturile sale, respectiv bacteriile benefice care transforma laptele in iaurt, sunt naturali (nu au suferit niciun fel de interventii genetice) si au fost izolati, adica selectati, din produse lactate fermentate.

Mostre din tulpina de bifidobacterii selectionata si utilizata de Danone (Bifidobacterium animalis, subsp. lactis ) sunt pastrate in banca de tulpini bacteriene apartinind Centrului de Cercetare Danone, care cuprinde peste 4000 de astfel de culturi de bacterii si se afla depusi si in banca de tulpini cateriene apartinand Institutului Pasteur din Paris.

Daca va intereseaza mai multe date, puteti sa consultati si:

–        Un articol (lnk:  http://mmbr.asm.org/content/74/3/378.full.pdf+html) in care gasiti informatii, la pagina 388, despre simplitatea genomului bacteriilor probiotice, simplitate care dovedeste ca aceste bacterii au trait in mod constant, generatie dupa generatie, in acelasi mediu de viata (laptele), de aceea nu au suferit modificari genomice de adaptare la alte conditii de viata

–        Opinia European Food Safety Authority, autoritatea de reglementare europeana, privind siguranta bacteriilor probiotice, publicata in The EFSA Journal (2007) 587, 1-16 (http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/587.htm).

Mentionam ca produsele noastre au o istorie indelungata de consum in intreaga lume (primele produse sub marca Danone dateaza din 1919, Activia a fost lansata in anul 1987, iar Actimel in 1996) si sunt consumate de peste 650 milioane de consumatori.”

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here