Radu Mazăre, primarul Constanţei, a fost chemat la DNA, la audieri, la o zi după percheziţiile efectuate de procurori la instituţia pe care o conduce. El susţine că a fost chemat de procurori pentru un dosar în care este suspect, vizând un teren din staţiunea Mamaia care a fost vândut de Consiliul Local Constanţa.

Procurorii DNA Constanța au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Radu amzăre, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu.

„La data de 24 octombrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanţa, din care făceau parte: Mazăre Radu Ştefan – primarul municipiului Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel – fost consilier municipal, Racu Constantin – fost director al Direcţiei Administraţie Publică, – Dospinescu Daniela Ramona – directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion – directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan – fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan, în sarcina acestora reţinându-se infracţiunile de:
– abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,
– asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

De la acea dată și până în prezent,  suspectul Mazăre Radu Ştefan, deşi avea obligaţia legală, conform art.86 alin.2 din Legea nr.188/1999, nu a dispus suspendarea următorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion şi Chircă Nora Alina, din funcţiile publice pe care le deţineau în cadrul Primăriei Constanţa,  faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru acestea”, anunţă un comunicat DNA.

”Astăzi merg la DNA Constanţa într-un dosar în care sunt vreo două-trei acuzaţii, una dintre ele fiind pentru un teren vândut în staţiunea Mamaia, în anul 2004, terenul de sub celebra clădire castel. Castelul a fost privatizat şi terenul a fost ulterior cumpărat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local şi cu evaluare. Eu sunt suspect în dosarul ăsta de la DNA Constanţa de mai multă vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea. Acum nu ştiu ce vrea (DNA -n.r.) să-mi aducă la cunoştinţă. Mi-am luat avocat, mă prezit la ora 13.00 şi asta e, asta este viaţa mea de zece ani”, a spus Radu Mazăre, înainte de a merge la DNA Constanţa. Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, el a spus că nu crede, dar că, oricum, şi-a luat o geacă groasă. ”Cred că judecătorii sunt singurii care te salvează şi-ţi fac dreptate. Şi mă bucur din suflet pentru prietenul meu Marian Oprişan”, a adăugat Mazăre, potrivit Mediafax.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here