Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) l-a sanctionat pe Radu Mazare cu un avertisment, dupa ce a comparat femeile cu niste pasari si a spus ca trebuie vanate.

Totul a pornit de la o serie de imagini, din cadrul campaniei pentru promovarea statiunii Mamaia, care ar incuraja hartuirea femeilor si ar sugera ca acestora le place sa fie doar un obiect sexual si sa fie vanate, transmite Romania Libera.

Presedintele CNCD, Asztalos Csaba, a precizat ca primarul Radu Mazare si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii vor fi nevoiti sa modifice campania si sa publice un rezumat al hotararii CNCD in presa.

“Avem mai multe, ce putem regasi in Mamaia: safari, valuri. (…) Domnisoarele trebuiesc vanate, sunt niste gazele care trebuiesc vanate. Avem ‘Bird watching’, pot veni spre zona Vadu oameni mai in etate sa se uite cu binoclul dupa pasaretul de acolo sau mai tinerei sa se uite si ei dupa pasarile de pe plaja”, a spus Radu Mazare, in luna mai, cand a fost lansata campania “Mamaia Style”.

Mazare, dupa sesizarea ONG-urilor: O sa o pun pe femeia cu barba si doi bulani pe afise

Mai multe ONG-uri au sesizat CNCD cu privire la campania de promovare a statiunii Mamaia, la inceputul lunii iunue, nemultumite de faptul ca imaginile prin care municipalitatea a ales sa promoveze turismul ar indemna la hartuirea femeilor.

In imagini sunt ilustrate femei atragatoare privite printr-un binoclu, femei in costume de safari, dar si o tanara carata de un barbat pe post de placa de surfing.

Ulerior, primarul Radu Mazare a reactionat vehement fata de critica primita de la ONG-uri, spunand, in mod ironic, ca o sa o puna pe “femeia cu barba” (Conchita Wurst, castigatoareaEurovision – h.red.) pe afise.

“Avand in vedere ca acolo avem o fata carata pe post de placa de surf, dar avem si un baiat carat pe post de placa de surf, cred ca pe undeva au dreptate. O sa completez campania electorala punand-o pe femeia cu barba si o sa pun si doi bulani, ca sa fie acoperite toate genurile, toate dorintele”, spunea edilul.

Follow
Distribuie:27000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here