Acţiunile Guvernului sunt sabotate de marii retaileri. După ce Executivul a anunţat că scade TVA-ul la alimente, unii dintre cei mai importanţi comercianţi de pe piaţa din România fac tot posibilul pentru a profita la maximum de pe urma acestei măsuri.

Metoda practicată: cresc preţurile treptat înainte de 1 iunie, data când taxa pe valoare adăugată va scădea la 9%. Un experiment realizat B1 TV arată că numai în două săptămâni de la anunţul premierului Victor Ponta, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%.

”În urma discuțiilor cu ministerul Finanțelor, evident presiunea ministerului Agriculturii, cu BNR, cu FMI, CE, am luat decizia și azi vom aproba OUG prin care toate alimentele nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agroalimentare, vor avea o cota de 9% se includ și băuturile nealcoolice”, asta spunea premierul pe 7 aprilie, atunci cand Guvernul a decis reducerea TVA-ului la toate alimentele din 1 iunie, de la 24%, la 9%.

La puțin timp după acest anunț, unele dintre alimente au înregistrat creşteri de până la 30%. Și nu este vorba despre de alimente de lux. De exemplu, dacă în data de 7 aprilie, preţul pentru 1 kg de pulpă de porc fără os era de aprope 14 lei, acum, preţul a ajuns la 18 lei. Nici apa îmbuteliată nu a scăpat de creșterea prețului, în numai două săptămâni o găsim în magazin cu aproximativ 16% mai scumpă.

 

Sursa: b1.ro

 

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here