Zilele trecute am gustat o rețetă nouă de ruladă pe blat de napolitană și am spus că trebuie neapărat să o încerc. Rezultatul m-a surprins total. Trebuie neapărat să împărtășesc rețeta și cu voi.

 Ingrediente pentru prima compoziție:

 –300 de grame de biscuiţi simpli

-o cană și jumătate de zahăr

-o cană și jumătate de apă

Macină biscuiții  și pune-i deoparte. Pregătește zahărul pentru caramelizat. Pune o tigaie la încins la foc mediu și adaugă zahărul. Lasă-l să se topească puțin și amestecă continuu ca să nu se ardă. Pune și o cană și jumătate de apă, dar ai grijă , pentru că atunci când pui apa în tigaie riști să te arzi pentru că o să sară. Lasă apa să fiarbă până se topește și zahărul caramelizat și adaugă biscuiții. Stinge focul și amestecă toată compoziția până se umezesc bine biscuiții.

Ingrediente pentru a doua compoziţie:

– o cană de zahăr

-5 linguri de apă

-un pachet și jumătate de margarină pentru gătit

-200 de grame de nucă de cocos

-300 de grame de lapte praf

Pune pe foc o cană de zahăr cu cinci linguri de apă și lasă-le să fiarbă. Când începe să clocotească pune margarina, iar după ce aceasta s-a topit mai rămâne să pui nuca de cocos și laptele praf.

Întinde foaia de napolitană și pune în ea prima compoziție, peste care așaz-o și pe a doua. Rulează foaia strâns, dar ai grijă să nu iasă crema pe margini. Compoziția e suficientă pentru a umple 3 foi de napolitană.

 Se lucrează repede dar, este foarte gustoasă şi aspectuoasă

 

POFTĂ BUNĂ!

Cristina Mihăilescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:11010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here