Cosmin Contra nu a debutat cu victorie pe banca tehnică a lui Getafe. Echipa antrenată de fostul tehnician al Petrolului a remizat partida cu Granada, din etapa a 28-a a campionatului Spaniei, scor 3-3. Printre marcatorii lui Getafe s-a numărat şi Ciprian Marica.

Partida cu Granada a fost un adevărat spectacol. Show-ul a fost iniţiat de fani, care au aprins torţe în afara stadionului Coliseum Alfonso Perez. Pe teren, primul moment care i-a ridicat pe spectatori în picioare s-a consumat în minutul 6, când vârful naţionalei României, Ciprian Marica, a scăpat singur pe banda stângă şi l-a învins de la distanţă pe portarul Roberto. Trupa lui Contra a luat piciorul de pe acceleraţie, iar în următoarele minute, cei de la Granada au pus mai multe probleme la poartă. Fatau a trecut de două ori pe lângă egalare, dar Riki a fost cel care a trimis mingea în poartă, în minutul 35. Replica lui Getafe a venit rapid, patru minute mai târziu, graţie fundaşului Lisandro Lopez, proaspăt întors după deplasarea făcută la Bucureşti cu lotul Argentinei. Scorul pauzei a rămas 2-1.

La scurt timp după ce echipele au intrat pe teren, Ciprian Marica a văzut cartonaşul galben. Veştile proaste au continuat pentru formaţia antrenată de “Guriţă”, iar în minutul 63, Granada a echilibrat din nou situaţia pe tabelă. El Arabi a înscris pentru oaspeţi cu o lovitură de cap. Speranţele au început să reapară pentru Getafe în minutul 69, când Ittura de la Granada a primit al doilea galben şi a părăsit terenul. Trei minute mai târziu, Ciprian Marica i-a plasat perfect lui Sarabia, care a dus-o din nou pe Getafe în avantaj, 3-2. Acelaşi El Arabi a egalat în minutul 77, iar peste alte trei minute, Escudero a fost şi el eliminat, lăsând formaţia antrenată de Contra în zece oameni. Valera, Sarabia şi Alexis au primit cartonaşe galbene în minutele care au urmat. Niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să trimită mingea în poartă.

Pentru echipa lui Contra urmează două meciuri deosebit de grele. Pe 22 martie, Getafe va juca în deplasare la Athletic Bilbao, locul 4 în Primera, iar pe 27 vor primi vizita lui Villareal, aflată momentan pe locul 5. Echipa de lângă capitala Spaniei nu a mai câştigat un meci în Primera Division din 29 noiembrie, când s-a impus în faţa lui Levante cu 1-0. De atunci a suferit opt înfrângeri şi a bifat cinci rezultate de egalitate, inclusiv cel cu Granada.

Momentan, Getafe ocupă locul 16 (din 20) în Primera Divison, cu 28 de puncte, în timp ce Granada se află pe 11, cu 31. Echipa lui Contra este despărţită de doar două puncte de zona retrogradării (ultimele trei echipe cad în liga a doua).

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here