O unitate mobilă de rachete Topol-M a ajuns pe străzile din Moscova după o călătorie de 100 de kilometri, cu scopul de a participa la parada organizată în capitală de Ziua Victoriei, anunță sputniknews.com.

 

Parada cu racheta-monstru, care este capabilă să evite scutul american antirachetă, potrivit Moscovei, are menirea de a arăta puterea militară rusă, într-un moment de tensiune cu Occidentul.

Participarea la paradă a unității de rachete a fost aprobată personal de Vladimir Putin, scrie presa de la Moscova. Topol-M va fi expusă alături de alte arme redutabile precum rachetele Buk, Tor sau OSA-AKM, precum și de avioanele SU-27.

Racheta intercontinentală Topol-M poate fi ascunsă oriunde, în păduri, orașe sau în buncăre care ar rezista atacurilor nucleare. Are 22,7 metri lungime și un diametru de 1,9 metri. Poate fi lansată de pe un transportator special, cu 16 roți, care îi asigură o mobilitate maximă.

Este o armă de ucidere în masă. Are o rază minimă de acțiune de 2.000 de km și una maximă de 10.500 de km. Moscova susține că poate evita sistemele americane antirachetă. Poate purta mai multe focoase, dar este în general dotată cu un singur focos termonuclear de 800 de kilotone, potrivit unui raport realizat de Stockholm International Peace Research Institute.

Dezvoltarea rachetei a început în 1997, iar primele unități mobile au fost livrate armatei în 2006. La finalul lui 2010, 70 de rachete Topol-M erau date în folosință, alte opt rachete urmând să fie livrate în anii 2011-2012.

AbonareDistribuie:0000

1 COMMENT

  1. Rusi ar trebui izolati,sau pusi pe rachete le lor si trimisi pe Marte,90% din populatie traiesc in saracie si restul De 10% sunt activistii de partid,pupincuristi ca si la noi,iar ei se lauda cu armele De distrugere in masa!Voteaza acest comentariu: 5  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here