Jurnalistul britanic Paul Levy dezvaluie  in cartea sa, publicata pe 13 octombrie, ‘infernul’ provocat de tehnologie pentru cei care o folosesc.

Exista aplicatii care iti arata cat timp stai zilnic pe Facebook. Exista filmulete care iti prezinta oportunitatile ratate din cauza neatentiei provocate de o notificare. Exista insa si multi care ignora astfel de avertismente sau nu cred in astfel de scenarii.

Jurnalistul Paul Levy a scris pe Daily Mail un rezumat al cartii pe care a publicat-o pe 13 octombrie, numita ‘Infernul Digital’. Studiu facut de acesta demonstreaza ca smartphone-ul iti afecteaza viata sexuala, strica intimitatea cuplurilor si dilueaza conexiunile intre persoane.

“Uitam ce inseamna romantismul. Chiar si copiii isi ignora bunicii fiind concentrati pe telefon sau gadgetul lor” scrie Paul Levy care, autorul studiului care a gasit si o conexiune intre retelele de socializare si satisfactia in casnicie.

Stii cum functioneaza: incerci sa vorbesti cu nepotii tai, dar ei sunt mereu pe telefoane. ‘Ascult’ insista ei. Doar ca stii foarte bine ca nu o fac. Acasa, la cina, vrei sa stii cum a fost ziua sotului tau, dar el e ocupat sa isi verifice mailurile pe iPad. Spune ‘Da’ din cand in cand insa e clar ca atentia lui este in alta parte. O parte din tine incepe sa se intrebe cui ii da mesaje atat de des. Incepi sa iti pierzi increderea, nici nu-l mai saruti de noapte buna. Apoi ajungi sa realizezi ca pui un ‘X’ la finalul mesajelor trimise reciproc mai des decat va sarutati in viata reala.

Pentru multi din noi, acest comportament incepe sa devina normal. Dar nu ar trebui pentru ca tehnologia distruge intimitatea din relatii.

Sursa: yoda.ro.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here