Nu știi dacă partenerul tău îți spune adevărul sau te minte cu seninătate? Adevărul e că minciuna stă scrisă pe fața lui:

Expresiile feței și limbajul corpului sunt principalele semne prin care îți poți da seama că ești mințită, așa că uită-te la el cu atenție și analizează aceste semne tipice!

1. Își acoperă gura când vorbește

E un gest involuntar pe care el îl poate face pentru că ar vrea să se împiedice să spună adevărul. Poate fi ceva la fel de evident ca acoperirea gurii cu toată mâna sau, mai puțin evident, cu un singur deget așezat în fața buzelor.

2. Își atinge nasul

Cercetătorii au descoperit că mitul lui Pinochio e, de fapt, real: țesuturile din interiorul nasului se inflamează puțin atunci când o persoană minte, așa că, un bărbat care își scarpină nasul ar putea fi un semn că tocmai ți-a spus o minciună.

3. Se scarpină la ochi

Instinctul face pe toată lumea ca, atunci când minte pe cineva, să nu se poată uita deschis în ochii celuilalt. Așa că, încercând să se uite direct în ochii tăi, partenerul tău ar putea recurge, pur și simplu, la a se scărpina rapid la unul dintre ochi.

4. Își atinge urechea

Orice mică atingere a pavilionului urechii sau a lobului sau chiar a spatelui urechii îți poate oferi un indiciu care să îți spună că îți ascunde ceva.

5. Gâtul – indiciu de nesiguranță

Cercetările au descoperit că minciunile fac ca persoana care le spune că simtă mici furnicături în zona gâtului, fapt care îl poate face fie să se scarpine, fie să încerce să lărgeasca gulerul tricoului sau cămeșii pe care o poartă. Sugerează că cel care vorbește se simte nesigur de ceea ce spune, un alt indiciu menit să îți arate că nu se simte deloc confortabil.

6. Semnale contradictorii

Dacă spune „Da, ajung târziu pentru că am un proiect important la muncă”, în timp ce dă din cap afirmativ, e clar că nu minte. Dacă, în schimb, spune aceleași cuvinte în timp ce dă din cap a negație, te-ai putea întreba unde vrea cu adevărat să meargă.

 

SURSA fabuloase.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here