Pacienții români vor scăpa de statul la coadă și de cabinetele foarte aglomerate ale medicilor. Din luna aprilie autoritățile vor schimba modul în care plătesc doctorii. Aceștia vor primi mai mulți bani pentru consultaţiile oferite, şi nu ca acum pentru câţi pacienţi au pe listă.

Aglomerările exagerate din cabinetele medicilor se întâmplă deoarece, ca să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, un medic de familie trebuie să aibă cel puţin opt sute de pacienţi.

Într-o zi, un medic de familie poate consulta, potrivit contractului, doar 21 de pacienţi. Aşa că mulţi lucrează cu programări.

De luna viitoare, cozile de la medicii de familie ar putea să dispară. Autorităţile vor ca orice medic să aibă contract cu Casa, indiferent de numărul de pacienţi. În plus, doar douăzeci la sută din fondurile cabinetelor vor veni din numărul de pacienţi înscrişi pe listă. Restul de optzeci de procente, din consultaţiile acordate efectiv. Vor fi astfel dezavantajaţi medicii care nu prea trec pe la cabinet.

Medicii de familie spun că multe cabinete vor dispărea, pentru că nu se vor putea susţine financiar. Iar de profitat, ar profita clinicile private, care racolează pacienţi, oferindu-le tot felul de gratuităţi.

Modificările ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie, dacă medicii de familie sunt de acord să semneze noul contract.

Lavinia-Andreea Leopa

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here