Încă din antichitate, triburile de băştinaşi indieni, mayasi, azteci, aveau anumite ritualuri periodice pentru a atrage ploaia acolo unde era nevoie de ea. După noi investigaţii stiintifiece asupra Universului şi Sistemului Solar, conform discovery.ro, datorită unui satelit NASA, omenirea acum poate depista cu 5 luni înainte locurile unde se va aşterne seceta.
Se pare că în SUA, oamenii reuşesc mult mai repede şi mai bine să adapteze tehnologia datorită grijii lor asupra viitorului. În România, situaţia este relativ diferită. Având în vedere seceta prelungită din zona Moldovei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, adresează către preoţii din parohii şi din mănăstiri îndemnul de a adaugă la Sfânta Liturghie din duminică ce urmează, a Sfinţilor români, rugăciunile speciale pentru ploaie prevăzute în Liturghier. De aici se înţelege că la noi totuşi nu funcţionează nimic, adică orice s-ar întâmplă, romanul trebuie să se roage.
Ce nu ştiu românii înainte de a se ruga pentru a veni ploaia? Ei nu ştiu că aceste rugăciuni nu fac decât să le ia din timpul care l-ar putea petrece evoluând şi muncind. Soluţia pe care o folosesc Americanii este simplă şi uşoară. Se interesează de înainte de zonele ce vor urmă să fie lovite de seceta(pentru că la ei se poate), iar apoi, datorită unor programe guvernamentale, apare plaoia. Va întrebaţi cum ? Datorită unei mici tehnologii simple veche de sute de ani. Iodura de argint este folosită pentru însămânţarea norilor. Însămânţarea norilor este tehnică prin care se încearcă modificarea cantităţii de precipitaţii care sunt produse de anumiţi nori prin dispersarea în atmosfera a anumitor substanţe care servesc că nuclee de condensare. Se foloseşte zăpadă carbonică, iodura de argint sau unele nuclee de condensare hidroscopice, care să favorizeze formarea cristalelor de gheaţă sau a picăturilor de ploaie.
Aceste însămânţări sunt posibile în condiţii limitate, atunci când masele de aer, obligate să se înalte rapid din cauze orografice, ajung la temperaturi scăzute (-4°, -8 °C) şi sunt suprasaturate cu vapori de apă, . Procesul de însămânţare se poate face atât din avioane cât şi de la sol.
Mai pe scurt, deasupra unui teren anume,cu ajutorul unui avion se va împrăştia în aer iodura de argint, această iodura de argint are rolul de a atrage umezeală şi de a formă nori pentru irigaţii rapide. Tehnică cu iodura de argint poate fi folosită şi pentru efect invers. Sub formă de proiectil, iodura de argint lansată în aer poate dispensa norii pe o rază de câţiva km, astfel se poate evita ploaia în zonele unde nu este dorită şi trimisă în altă parte.
În timp ce toată lumea evoloueaza, se adaptează la noi condiţii de climă, de viaţă, noi în România suntem rugaţi să :”De asemenea, acolo unde este cu putinţă, mai ales în mediul rural, preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi a ieşi, după această Sfânta Liturghie, într-o procesiune cu icoane şi cu sfinte moaşte şi, în mijlocul câmpurilor, să se săvârşească slujba de sfinţire a apei unită cu rugăciuni înălţate pentru că Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ.”(IPS TEOFAN). Manipulare,prostie sau adevar ?

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here