O constănţeancă a rămas înmărmurită când şi-a văzut laptopul scos la vânzare pe internet. Cu doar o zi înainte, acesteia i se spărsese maşina, dispărându-i un Macbook Air. A mers imediat la Poliţie şi oamenii legii au ajuns numaidecât la domiciliul unde se afla laptopul. Numai că acolo locuia proaspătul proprietar al bunului, acesta spunând că l-a cumpărat de la cineva. Au continuat cercetările şi, în cele din urmă, anchetatorii au dat de urma făptaşului. Acesta, respectiv Ismail Menderiş, este “campion” în furturi, dar este cunoscut şi pentru faptul că vindea etnobotanice la malul mării.

Totul a început în parcarea unui hypermarket, în luna noiembrie 2014, când un autoturism a fost spart. Proprietara maşinii a rămas fără latop, care era puţin lovit într-un colţ. Acesta a fost semnul după care şi-a recunoscut imediat bunul pe internet, pe Olx, mergând la Poliţie. Oamenii legii au reuşit să localizeze bunul sustras şi au mers direct la respectivul domiciliu. Numai că acolo se afla o persoană care cumpărase laptopul şi voia să-l vândă mai departe.

Cert este că nu a mai putut face acest lucru, întrucât i-a fost restituit proprietarei de drept. Un afacerist constănţean, prieten al păgubitei, a relatat tot pe un site de socializare. „Iată un alt exemplu de viaţă care demonstrează că unele lucruri sau fapte care te întristează cândva pot deveni ulterior o mare bucurie. Aşadar, acum câteva luni o foarte bună prietenă, într-un schimb intens de idei, şi-a scăpat laptop-ul pe jos, îndoindu-i carcasa. Un Macbook Air superb cu carcasă de aluminiu. Evident, tristeţe mare pe care numai ea ştie cum a gestionat-o încât să nu se observe supărarea cauzată. Aceleiaşi prietene, ieri (miercuri, 5 noiembrie – n.r.) i-a fost furată geanta cu tot cu laptop, fix din parcare de la Kaufland Constanţa.

Astăzi (joi – 6 noiembrie), pe olx.ro, apare un anunţ de vânzare a laptop-ului în cauză, vânzătorul având cinstea să anunţe că laptop-ul este uşor lovit într-un colţ. Graţie Poliţiei române, Secţia III Poliţie, un echipaj a acţionat prompt şi da, a recuperat bunul care îi aparţinea amicei mele. Preţul pe care îl solicita era de 2.500 ron”, a scris acesta pe Facebook. Anchetatorii au confirmat cele reletate, după care au continuat cercetările. Astfel, în luna februarie a acestui an, au reuşit să pună mâna pe hoţ.

Descinderi: Menderiş, minorul „campion” la furturi şi trafic de etnobotanice

Chiar dacă oamenii legii erau pe urmele lui, Ismail Menderiş, de 16 ani, continua să spargă maşini pe bandă rulantă. El are propuneri de arestare încă de prin anul 2011, a stat după gratii, dar tot nu s-a învăţat minte. Însă, pe 19 februarie anul curent, în intervalul orar 13.00 – 15.00, prin forţarea încuietorii portierei dreapta faţă de la autoturismul marca Dacia Logan cu numărul de înmatriculare de înmatriculare B-132-FAB parcat pe strada Olteniei din municipiul Constanţa, în dreptul imobilului cu numărul 1, a sustras succesiv, respectiv în două rânduri, mai multe bunuri (aparat GPS marca MIO, geantă de voiaj, geantă tip laptop care conţinea un laptop marca Fujitsu Siemens, un stick de memorie marca Fabory, documente şi ştampile), cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 2500 lei, parţial recuperat.

Atunci, oamenii legii au descins la domiciliul lui, situat tot în zona străzii Olteniei din Constanţa, acolo unde au fost găsite două valize pline cu bunuri sustrase. A fost arestat şi încă se află după gratii. În momentul de faţă este trimis în judecată în două dosare, pentru furt, urmând să apară şi alte dosare. Totodată, menţionăm că, în martie 2012, pe când avea doar 13 ani, Menderiş cumpăra etnobotanice de la un sex shop situat pe bulevardul Tomis, cu 10 lei pliculeţul, şi le vindea cu 15 lei. La acea dată, el a ajuns în atenţia ofiţerilor BCCO.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here