Un nou studiu, facut public miercuri, releva faptul ca reteaua de socializare Facebook promoveaza sentimentele de invidie printre utilizatori, ceea ce poate sa duca la depresie.

Verificarea postarilor noi de pe Facebook a devenit o activitate zilnica pentru milioane de oameni. Cercetatorii au dorit sa afle cat de implicati emotional sunt utilizatorii retelei de socializare si cum le poate afecta sanatatea mentala utilizarea zilnica a acesteia, scrie The Telegraph.

Expertii de la Universitatea Missouri au descoperit ca utilizarea Facebook poate duce la simptome de depresie, daca se declanseaza invidia la utilizatori.

Profesorul Margaret Duffy, unul dintre autorii studiului, arata ca felul in care utilizatorii se raporteaza la Facebook face diferenta: „Facebook poate fi o activitate amuzanta si sanatoasa, daca utilizatorii se folosesc de el pentru a sta in legatura cu familia si prietenii vechi si pentru a impartasi aspecte interesante si importante ale vietii lor”.

„Cu toate acestea, daca Facebook este folosit pentru a vedea cat de bine se descurca financiar o cunostinta sau cat de fericit in relatia sa este un vechi prieten – lucruri care provoaca invidie printre utilizatori – folosirea retelei poate duce la sentimente de depresie”, arata omul de stiinta.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here