Unii dintre noi suntem prea imaturi pentru a face acest pas, abia dacă suntem capabili să avem grija de noi, dar de altă persoană?

Dacă vrei să te căsătorești sunt câteva aspecte imature ale vieții tale de care trebuie să scapi ca să mergi mai departe cu o nouă persoană.

Iată obiceiurile de care trebuie să scapi înainte să spui “da”:

1. Minciuna

Oamenii mint pentru că sunt prea proști să își dea seama că spunerea adevărului este o mișcare mai bună. Una este să minți despre faptul că ai fost la striptease toată noaptea cu băieții și alta este să minți despre ce s-a întâmplat acolo. Fie înveți să spui adevărul, fie înveți să fii singur tot restul vieții.

2. Certurile până la epuizare

Nimeni nu te place dacă te porți agresiv.

3. Lenea

Să vii cu o inițiativă fie că planifici o întâlnire specială în oraș, fie că te duci să îi cumperi un medicament de la farmacie, că e bolnavă, este o parte importantă a ceea ce înseamnă să fii într-o relație. Nu poți să îi arâți întreaga ta apreciere stand degeaba și lăsând-o pe ea să facă toată treaba. Ca să fii bărbat, ridică-te și fă treabă. Până atunci vei fi doar un băiețaș.

4. Postările de pe Facebook

Începe cu un status inocent și până să îți dai seama ce se întâmplă te trezești cu postarea întregii vieți pe Facebook. Nu fiți acel cuplu care simte că relația se ligitimează numai dacă este postată pe Facebook. Nu mai ești în liceu, nu mai ai nevoie de aprobarea nimănui înainte de a face ceva.

5. Dependența de mama

Cu cine plănuiești să te măriți, cu mama sau cu logodnicul tău? Dacă ești prea imatură să te desparți de mama, ești prea imatură să te măriți. Și da, asta înseamnă și să îți scoți părinții de pe lista de contacte telefonice. Cum poți să începi o nouă viață când nu te-ai despărțit de cea veche.

6. Inabilitatea ta de a împărți cu ceilalți

Te înteleg. De multe ori, nici mie nu îmi place să dau cea mai bună bucată din  sandwich-ul meu, dar acesta este un gen de sacrificiu pe care îl fac între ei cei care se iubesc.

7. Orgoliul

Odată ce încetezi să te mai crezi buricul pământului, îți va fi mult mai ușor să faci compromisuri. Atunci când ești tânăr și pe cont propriu sunt mai mari șanse să fii orgolios. Cu toate acestea, căsătoria înseamnă să iei în considerare nevoile celuilalt la fel de mult ca ale tale. Așa că începe să lucrezi cu tine pe plan psihologic pentru că sunt doi oameni care trebuie mulțumiți acum.

8. Să termini cu joaca

Dacă ți-e frică de angajament probabil nu ești pregătită să te măriți. Dacă să fii romantică te face să te simți inconfortabil, atunci nu ești gata de căsătorie. Dacă ai ochi jucăuși și lacomi și accepti înșelatul ca pe ceva care  “se întâmplă oricui”, atunci nu ești gata să mergi în fața ofițerului de Stare Civilă. Și dacă ești cea careia îi place să rupă inimi într-o relație stai deoparte. Stai foarte, foarte departe.

9. Fostul tău

Cum te poți devota în întregime soțului tău când încă îl mai ai pe fostul în minte?

10. Să te plângi mereu

Faptul că te plângi mereu despre tot felul de lucruri duce la inacțiune. Trebuie să te maturizezi, să afli ce vrei și să pornești la drum.

11. Indecizia

Dacă nu poți să iei o decizie în privința lucrurilor mai puțin importante, cum poți să te decizi să te măriți cu partenerul tău? Poate că ar trebui să începi schimbarea cu acest lucru.

12. Gelozia

Gelozia nu te duce înainte ci aduce relația voastră într-o zonă tensionată și plină de întuneric. Oricât de mult te sperie trecutul emotional al partenerului, trebuie să îl depășești și să fii capabil să ai încredere în viitoarea ta șoție. Mai ții minte cum erați când ați început relația?

 

Eliza Nicola

Distribuie:47000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here