Un adolescent român se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut crunt de 12 persoane care îl suspectau de comiterea unor spargeri în Franţa. Băiatul, de etnie romă, a fost abandonat apoi în stradă, într-un cărucior de supermarket. Preşedintele Francois Hollande şi premierul francez Manuel Valls au condamnat atacul dur, în vreme ce autorităţile îi vânează pe agresori.

Tragedia s-a petrecut la periferia Parisului, unde băiatul locuia împreună cu familia şi alte câteva sute de ţigani români. Tânărul de 16 ani a fost găsit inconştient şi abandonat într-un cărucior de supermarket la marginea unei şosele. Mama lui a fost cea care a sesizat poliţia.

Potrivit autorităţilor, cei 12 agresori l-au luat cu forţa din casa în care locuia, l-au băgat într-un beci şi l-au bătut crunt. Conform unor surse din poliția locală, românul era bănuit a fi autorul unui furt dintr-o locuinţă din Seine-Saint-Denis.

Adolescentul român se află, în prezent, în comă şi este internat într-un spital din Paris. El şi familia sa locuiau într-o casă părăsită, aflată la marginea şoselei. Ocupaseră casa în mod abuziv în urmă cu trei săptămâni.

Deocamdată nimeni nu a fost reţinut în acest caz, dar autortităţile franceze dau asigurări că fac tot cele stă în putinţă pentru prinderea agresorilor.

Primarul orașului a precizat că, în ultima vreme, au avut loc mai multe furturi și spargeri de locuințe și de mașini în oraș, iar locuitorii dau vina pe comunitatea de romi pentru aceste infracțiuni.

Ion Vardu, cetățean român, vecin cu familia adolescentului a declarat agenției France Presse că, după atacul în care tânărul a fost grav rănit, toți cei circa 200 de romi originari din România au părăsit imobilul imediat.

Președintele consiliului local a denunțat acest „atac odios” și a afirmat că „Republica Franceză trebuie să asigure protecția tuturor locuitorilor săi indiferent de originea lor”. ONG-urile active în domeniul protecției romilor afirmă că atacurile împotriva acestei minorități sporesc în număr și în gravitate în Franța.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here