Situaţie incredibilă la Brăila. Întreg judeţul riscă să rămână sub nămeţi în această iarnă, din cauza haosului de la Consiliul Judeţean. În timp ce preşedintele şi un vicepreşedinte sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, nimeni nu mai ţine frâiele judeţului şi nu se ştie cine mai are drept de semnătură. În consecinţă a fost neglijată licitaţia pentru deszăpezirea judeţului, iar un viitor câştigător va fi stabilit abia la sfârşitul lunii ianuarie. Până atunci, autorităţile se roagă să nu ningă.

Licitaţia pentru contractul de deszăpezire din judeţul Brăila fost amânată după ce vicepreşedintele Florin Mija, cel care trebuia să se ocupe de acest lucru, a fost vizat în acelaşi dosar în care este acuzat de DNA şi fostul şef al instituţiei.

Ovidiu Nechita – vicepreşedinte CJ Brăila: “Atribuţiile cu deszăpezirea erau prin dispoziţie date către el. S-a întors din concediu după care au fost acele evenimente neplăcute, ştiţi şi dumneavoastră, au fost acele arestări”.

Aşa că dosarul a fost uitat într-un sertar până în luna octombrie, când actualul şef al Consiliulul Judeţean a început procedurile pentru licitaţie.

Din cauza birocraţiei, câştigătorul va fi anunţat abia pe 27 ianuarie. Până atunci, preşedintele Consiliului Judeţean a propus ca deszăpezirea să se facă cu ajutorul primăriilor.

Ovidiu Nechita – vicepreşedinte CJ Brăila: “Pentru ca unităţile administrativ teritoriale ale comunelor şi oraşelor din judeţul Brăila să poată acţiona pe drumurile judeţene, se pot încheia contracte de asociere în care se prevede contribuţia fiecărei autorităţi publice locale. Având în vedere cele menţionate, vă rugăm să ne transmiteţi până la data de 4 noiembrie dacă sunteţi de acord”.

Practic, primările ar putea încheia contracte cu firme care să asigure deszăpezirea sau să folosească utilajele şi personalul instituţiei, apoi Consiliul Judeţean va asigura plata înţelegerilor sau a costurilor.

Abonare
Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here