Vești bune pentru șoferi! Rovinieta nu se mai scumpește

Home > Vești bune pentru șoferi! Rovinieta nu se mai scumpește

Prețul rovinietei nu va mai creşte în acest an, aşa cum intenţiona anterior Guvernul, iar proiectul de majorare cu până la 60% a tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri nu mai este de actualitate, a declarat  ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova.

“Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta” a spus Şova, întrebat când va fi operată creşterea rovinietei.

Șoferii de autoturisme urmau să scoată din buzunar cu 60% mai mult pentru roviniete. Roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni ar fi costat  5, 10 respectiv 32 euro, inclusiv TVA. Cum scumpirea nu a mai avut loc, prețurile sunt  acum de  3, 7 şi 28 euro.

Acciza suplimentară de 7 eurocenți/ litru de carburant pentru finanțarea construcției de autostrăzi va intra în vigoare cel mai devreme în luna martie. Potrivit unei înţelegeri între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, convenită la finalul anului trecut, introducerea acestei noi taxe a fost amânată cu trei luni.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here