Zilele Filmului German

Acum citesti:

Home > Zilele Filmului German

Zilele Filmului German se desfășoară intre 9-14 noiembrie la Cinema Studio din București.

Zilele Filmului German prezintă şi în acest an, pe lângă un film clasic, în special producţii actuale din cinematografia germană din diferite genuri.

Oh, boy!” reprezintă debutul în regie al lui Jan‐Ole Gerster, care a scris şi scenariul. Filmul a avut un succes neaşteptat la public şi a obţinut numeroase distincţii, printre care premiul german de film la categoriile “cel mai bun lungmetraj”, “cel mai bun scenariu”, “cea mai bună regie” şi “cel mai bun rol principal masculin”.

Lungmetrajul îi are în distribuţie pe Tom Schilling, Marc Hosemann şi Friederike Kempter.

Pelicula spune povestea lui Niko, care are aproape 30 de ani şi a renunţat la facultate cu ceva timp în urmă. De atunci, el trăieşte de la o zi la alta, umblă nedormit pe străzile din Berlin şi se minunează de oamenii din jurul lui. Niko este un ascultător, căruia oamenii îi spun poveştile lor. Filmul îl urmăreşte pentru o zi şi o noapte şi capturează, prin imagini alb‐negru şi muzică de jazz, sentimentul de viaţă berlinez din spatele culiselor. Va ieşi Niko până la sfârşitul zilei din zona lui de confort şi îşi va schimba viaţa? O va avea în final pe Julika? Dar mult‐aşteptata cafea?

După proiecţie, producătorul Alexander Wadouh va sta la dispoziţia publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Curator al Zilelor Filmului German din acest an este criticul de film Andrei Creţulescu.

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

Mai multe detalii aici .

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here