14 modalităţi de a evita gripa

Home > 14 modalităţi de a evita gripa

Frigul se apropie si intram in sezonul racelilor si gripelor. Health.com a consultat zeci de experti si a alcatuit o lista cu 14 modalitati de a nu te imbolnavi.

Frigul se apropie si intram in sezonul racelilor si gripelor. Health.com a consultat zeci de experti si a alcatuit o lista cu 14 modalitati de a nu te imbolnavi.

1. Spala-te pe maini de fiecare data cand dai mana cu cineva

Insa nu e de-ajuns! Spala-te pe maini cat mai des posibil pentru ca de cate ori atingi bani, balustrada, bara din autobuz, alte persoane… te pricopsesti cu milioane de germeni. Spala-te pe maini cu orice ocazie si vei trimite acesti germeni in canalizare.

2. Nu-ti atinge fata

De fiecare data cand iti atingi nasul si ochii te supui riscului de imbolnavire, deoarece acestea sunt caile cele mai comune prin care germenii nocivi ajung in organism.

3. Du-te la culcareCa si cum n-ar fi si asa destul de greu sa prinzi niste ore de somn decente in fiecare noapte, cand simti ca te paste o raceala trebuie sa dormi mai mult. Un organism obosit nu mai are puterea de a lupta cu boala si germenii. Medicii rcomanda intre 8 si 10 ore pe noapte in perioadele cand te simti epuizat.4. Vaccineaza-te

Daca nu ai facut-o inca, nu e timpul pierdut. Cand apare vaccinul pentru gripa de primavara fa-ti-l din timp.

5. Intareste-ti organismul cu alimentatie sanatoasa

E destul de dificil sa mananci sanatos tot timpul, mai ales iarna, dar consumul de legume si fructe din belsug iti intareste sistemul imunitar. Si e mult mai usor sa previi gripa decat s-o tratezi dupa ce ai facut-o.

6. Fa miscare

Pune-ti treningul si fa miscare. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc functia imunitara a organismului.

7. Pastreaza distanta

Stai la distanta de oameni care au simptome de raceala sau gripa, precum stranutul sau tusea. Pare o strategie de bun simt, insa trebuie aplicata nu doar colegilor si strainilor. Pe cat posibil, tine la distanta si prietenii si membrii familiei care sunt bolnavi.

Citește continuarea

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here