Indiferent cât de informată ești în ceea ce privește părțile intime ale anatomiei tale, este imposibil să nu existe câteva lucruri interesante sau amuzante pe care să nu le știi încă! 

Părțile intime ale anatomiei feminine au stârnit și încă mai stârnesc curiozitatea, atât a oamenilor de știință, cât și a femeilor (numai ele recunosc acest lucru, nu-i așa?) de pretutindeni.

1. Vaginul tău știe ce mănânci

Foarte multe dintre alimentele pe care le ingerezi influențează gustul și mirosul vaginului tău. De exemplu, dacă mănânci mult ananas și fructe dulci, vaginul tău va avea miros și gust dulce (ceea ce este grozav pentru partenerul tău mai ales când îți oferă cunilingus). Din păcate, dacă mănânci multe legume cum ar fi sparanghel, varză, usturoi sau ceapă, acestea îi conferă vaginului tău un miros și un gust foarte neplăcut.

2. O femeie elimină în jur de 1,55 grame de secreții vaginale într-un interval de 8 ore

Deși uneori femeile au senzația că elimină o cantitate prea mare de secreții vaginale, trebuie să știi că, în afara situațiilor patologice, o femeie elimină în jur de 1,55 grame de secreții vaginale într-un interval de 8 ore. Cantitatea variază în funcție de perioada ciclului, iar în perioada ovulației cantitatea crește, ajungând până la aproximativ 1,95 grame în 8 ore. În ceea ce privește conținutul secrețiilor vaginale, trebuie să știi că acestea nu sunt reziduuri. Secrețiile vaginale conțin fluide care se scurg pe pereții vaginali, mucus cervical, fluide uterine și ale trompelor falopiene, secrețiile glandelor vulvare, secrețiile și transpirația vulvei, celulele moarte ale pereților vaginali și bacterii sănătoase. În mare parte, secrețiile vaginale conțin apă, sare, mucus și celule.

3. Vaginul tău știe și alte litere în afară de G

Probabil că atunci când te gândești la punctele atractive ale vaginului tău, îți vine în minte numai punctul G. Trebuie să știi însă că, deși punctul G primește toate laudele pentru orgasmele fantastice pe care ți le oferă, alfabetul vaginului tău trebuie să includă și litera A. Punctul A poate fi și el laudat pentru orgasme cutremurătoare, însă puțini dintre noi știu unde este localizat. Punctul A poate fi găsit în profunzimea vaginului tău, chiar în fața cervixului (colului uterin) și poate fi stimulat exact în același mod în care stimulezi punctul G: atingându-l ușor, repetat, în ritm alert, cu degetele sau cu… orice altceva vrei tu.

4. Clitorisul este dovada de iubire a naturii față de femei

Iți cunoști bine corpul și știi deja unde se află clitorisul și ce minuni poate el face pentru plăcerea ta. Însă trebuie să știi că, deși pare imposibil având în vedere complicata și complexa mașinărie care este corpul uman, clitorisul nu are nicio altă funcție decât plăcerea sexuală. Dacă vrei să fii cu adevărat recunoscătoare naturii pentru clitoris și să te simți mult mai “dotată” față de bărbați din acest punct de vedere, află că în clitoris există peste 8000 de terminații nervoase, în timp ce penisul are aproximativ 4000. Nu-i așa că te simți și mai norocoasă că ești femeie când te gândești pe ce suprafață sunt distribuite cele 8000 de terminații nervoase comparativ cu cele 4000?

5. Vaginul tău poate să cadă în afara corpului. La propriu.

Prolapsul vaginal apare atunci când uterul, ovarele, trompele uterine sau vaginul (ori toate, împreună) se deplasează în jos, pierzându-și poziția naturală în corp. Această afecțiune este mai comună în urma unor intervenții chirurgicale majore, cum ar fi histerectomia (parțială sau totală), dar și în urma nașterilor vaginale dificile însoțite de complicații.

6. Ejacularea feminină chiar există!

Deși specialiștii s-au tot contrazis de-a lungul timpului, până la urmă au ajuns la o concluzie unanimă: ejacularea feminină chiar există! Deși unii sceptici au declarat că ejacularea feminină nu este altceva decât o emisie de urină, oamenii de știință au analizat lichidul expulzat în timpul ejaculării feminine și au concluzionat că, deși este eliminat prin ductul uretral, componentele acestui lichid nu seamănă deloc cu cele ale urinei, iar acest lichid nu provine din vezica urinară.

7. Vaginul își poate dubla lungimea atunci când ești excitată

Unele femei au vaginul foarte scurt, în timp ce altele au vaginul foarte lung. Trebuie să știi însă că lungimea medie a vaginului variază între 8 și 10 centimetri. În timpul excitației sexuale, lungimea vaginului poate crește destul de mult, în unele cazuri chiar dublându-se. Prin urmare, nu trebuie să te îngrijoreze prea mult dimensiunile… partenerului tău. Dacă vaginul tău poate face posibilă expulzia unui bebeluș, cu siguranță îi poate face loc și lui.

8. Sexul păstrează vaginul tânăr și sănătos

La fel ca în cazul celorlalți mușchi din corpul tău și vaginul are nevoie să fie folosit și să facă exerciții regulate pentru a se menține în formă, altfel devine flasc și fragil. În timpul perioadelor lungi de abstinență, mai ales atunci când femeia ajunge la menopauză sau la o vârstă foarte înaintată, țesuturile delicate din interiorul vaginului se subțiază și încep să se rupă.

9. Ce au în comun vaginul și rechinul?

La examinarea microscopică a secrețiilor vaginale, oamenii de știință au descoperit că acestea conțin o componentă chimică deosebită care poate fi găsită și în ficatul rechinilor. Această componentă se numește scualen și mai poate fi găsită și în anumite uleiuri vegetale și se folosește în anumite produse cosmetice, deoarece este un emolient minunat care nu lasă urme grase pe piele.

10. Mușchii vaginului sunt extrem de puternici

Probabil că ți se pare o glumă, însă trebuie să știi că mușchii vaginali (pubococcigieni) sunt foarte puternici. Acești mușchi pe care știi că îi folosești atunci când faci sex sau când vrei să întrerupi urinarea, pot fi antrenați prin exercițiile Kegel și nu numai. Trebuie să știi că există și un record mondial în ceea ce privește mușchii vaginali. Recordul îi aparține unei rusoaice care a reușit să ridice 14 kilograme folosindu-și numai mușchii vaginului.

11. Părul pubian chiar are un rost!

Trebuie să știi că în ciuda aparențelor, părul pubian nu este un accident al naturii care are rolul de a te face pe tine să pierzi timpul și să suferi prin saloanele de epilare inghinală. Părul pubian are trei funcții importante. În primul rând, protejează vaginul. În al doilea rând, a fost proiectat ca tabelă de afișare a funcției tale reproductive: existența părului pubian anunță potențialii pretendenți că ești biologic pregătită să procreezi (chiar dacă nu și emoțional sau psihic). În al treilea rând, părul pubian este un fel de covoraș pe care se aștern feromonii tăi: îi captează și îi emană anunțând potențialul partener că ești disponibilă sexual.

12. Nu îți vei împleti codițe din părul pubian

Deși te enervează și te face să îți pierzi timpul cu epilarea inghinală, părul pubian nu este proiectat de natură să crească prea lung. Spre deosebire de firele de păr care cresc pe cap și pot trăi până la 7 ani, firele de păr pubian au o speranță de viață de maxim 3 săptămâni. Acesta este motivul pentru care părul pubian nu crește prea lung.

13. Vaginul nu este o cavitate!

În ciuda opiniei generale, vaginul nu este un tub gol care stă degeaba în corpul tău până când este folosit. Vaginul este, de fapt, un spațiu potențial: dacă nu există ceva care să îl  țină deschis, acesta se închide. Exact ca o șosetă: dacă e goală, nu are un spațiu interior.

14. Nu poți pierde nimic în vagin!

Vaginul tău nu este conectat nici cu plămânii, nici cu stomacul. Deși vaginul se poate extinde foarte tare, și oricât de incredibil ți se pare, nu poți pierde nimic în vagin: nici măcar un prezervativ sau un tampon mini. Vaginul nu este un spațiu fără sfârșit, care are deschidere în restul corpului tău, nu este un culoar de trecere spre cavitatea abdominală. Prin urmare, dacă ți se pare că ai pierdut ceva în interiorul vaginului, nu trebuie decât să cauți cu atenție folosindu-ți degetele. Nu încerca sub nicio formă să te ajuți de alte instrumente, cum ar fi vreo pensetă sau cleștișor: îți poți provoca răni grave. Reamintește-ți că vaginul este ca o șosetă: dacă pierzi ceva în șosetă, ori va sta în șosetă până îl apuci cu degetele și îl scoți, fie va cădea singur din șosetă.

15. Vaginul te anunță când poți concepe!

Dincolo de faptul că vaginul tău este o structură interesantă, poți să îl consideri și unul dintre cei mai eficienți… “informatori”. Vaginul îți poate spune, cu destul de mare precizie, când este momentul perfect pentru a încerca să concepi un bebeluș. Cum face acest lucru? În timpul ovulației, mucusul cervical devine transparent, elastic și alunecos. Trebuie să știi totuși că, în cazul în care iei contraceptive orale, este posibil ca vaginul tău să devină secretos, deoarece acestea opresc ovulația și schimbările aferente.

16. Vaginul tău face sport în timpul orgasmului

Exercițiile Kegel practicate voluntar nu sunt singurele momente în care vaginul tău face efort… fizic. Sexologii Masters și Johnson au etichetat orgasmele intense ca fiind un real sport pentru vagin. Aceștia susțin că în timpul unui orgasm intens, vaginul se contractă între 8 și 12 ori, fiecare contracție având o durată cuprinsă între 4 și 9,6 secunde.

17. Se fac operații estetice și în zona intimă

Indiferent dacă ți se pare ciudat sau nu, există femei care doresc să își înfrumusețeze zona intimă și sunt dispuse să apeleze la operații estetice pentru a obține un look… nou. Operațiile estetice care pot face zona intimă să arate altfel sunt: lipoaspirația (prin care se elimină o parte din stratul de grăsime prezent în mod natural pe muntele lui Venus, osul pubian), rejuvenarea vaginală (strâmtarea vaginului prin suturarea mușchilor planșeului pelvin și eliminarea excesului de țesut), labioplastia (modificarea formei sau dimensiunilor labiilor mici sau mari), injectarea punctului G (ok, nu în scop estetic, ci practic). Se injectează acid hialuronic pentru augmentarea punctului G, ceea ce crește fricțiunea în timpul actului sexual, conducând la orgasme mai rapide și mai intense) și himenoplastia (refacerea chirurgicală a himenului).

Marina Vlădescu

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here