Remediile naturale din bătrâni au fost întotdeauna o alternativă pentru antiinflamatoarele şi analgezicele sau antispasticele din farmacii. Vezi care sunt cele mai cunoscute 5 leacuri băbeşti pentru dureri menstruale.

Ciuboţica cucului

Ceaiul de ciuboţica cucului (Primula officinalis) are proprietăţi antiinflamatoare, datorită acidului gama linoleic. Acesta reduce procesele inflamatorii din timpul menstruaţiei şi are efect calmant asupra durerilor de burtă.

Un masaj dintr-un amestec de ulei esenţial de ciuboţica cucului cu ulei de măsline poate ameliora crampele şi reduce durerile asociate acelei perioade a lunii.

Coada şoricelului

Ceaiul de coada şoricelului este bun pentru multe tipuri de dureri de burtă, datorită efectului antispastic, antiinflamator şi analgezic.

În plus, ceaiul de coada şoricelului reduce fluxul şi chiar durata menstruaţiei, reglând toate sistemele care acţionează în zona pelvină.

Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute remedii antiinflamatoare din lume. Crud, în limonadă, sau sub formă de ceai, ghimbirul reduce crampele menstruale şi ajută organismul să reţină mai puţină apă.

Papaya

Poate nu ştiai dar acest fruct exotic are proprietăţi reglatoare pentru durata şi fluxul menstruaţiei. Este bine să consumi papaya înainte de zilele delicate, dar şi în timpul menstruaţiei, dacă vrei să nu ai probleme cu scurgerile abundente.

Lavandă

Uleiul de levănţică sau lavandă este benefic în cazul crampelor menstruale. Dacă te doare burta, aplică ulei esenţial de lavandă pe abdomen şi masează uşor. În maxim 15 minute vei simţi o reducere a disconfortului şi durerea se va ameliora treptat.

Sursa: Unica.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here