6 alimente care te fac să te simți mai sexy

Home > 6 alimente care te fac să te simți mai sexy

Studiile științifice au demonstrat că multe alimente și condimente conțin antioxidanți, neurotransmițători și fitonutrienți care determină creierul să elibereze endorfine care le fac pe femei să se simtă mai sexy.

Iată 6 alimente care te fac să te simți mai sexy:

1. Cacao

Cacaua mărește nivelul de dopamină, un neurotransmițător responsabil cu stările pasionale. De asemenea, cacaua ridică nivelul serotoninei, care este legată de stările mentale pozitive și relaxate. În plus, cacaua are un efect benefic asupra oxitocinei, supranumită “molecula încrederii”, care înlătură stările de nesiguranță. Totodată, conține și substanțe care amplifică stările de plăcere și măresc libidoul.

2. Sparanghelul

Sparanghelul este bogat în acid folic, ce stimulează producția de histamine din organism, care determină la rândul lor o mărire a libidoului. De asemenea, sparanghelul este bogat în vitamina E, esențială pentru producția de hormoni sexuali. Sparanghelul are și rolul de a stimula sistemele neurologic și circulator.

3. Migdale

Nivelul ridicat de magneziu din migdale relaxează trupul și mintea, iar concentrația ridicată de vitamine E și F stimulează producția de hormoni.

4. Ardei iuți

Un nou studiu, citat de ziarul științific Biology Letters a descoperit că persoanele au o preferință certă pentru strălucirea aurie a pielii pe care oamenii sănătoși o au și că, atunci când își caută un potențial partener, ei „citesc” și interpretează semnele care indică buna sănătate.

Ușoara pigmentare aurie a tenului e oferită, în mare parte, de plantele carotenoide. Se pare că, în mod subconștient, ne putem da seama dacă persoana de lângă noi mănâncă doza necesară de fructe și legume, iar asta prin cel mai simplu gest: privind-o pur și simplu.

Cercetătorii atrag atenția că ardeii iuți sunt alimentul cel mai bogat în beta-caroten.

5. Pepene roșu

Pepenele roșu conține antioxidantul citrulină, care mărește nivelul de oxid nitric din sânge. Oxidul nitric este esențial pentru dilatarea vaselor sangvine.

6. Stridii

Stridiile reprezintă un afrodiziac de calitate, bogat în acizi grași omega 3, care îmbunătățesc circulația și fluxul de sânge în zona organelor sexuale. De asemenea, stridiile sunt bogate în zinc, mineral care îmbunătățește lubrifierea vaginală.

Sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here