Un zâmbet strălucitor este un accesoriu râvnit de majoritatea dintre noi, insă nu realizăm micile detalii din rutina zilnică ce ne impiedică sa avem o dantura de invidiat. Cafeaua, ceaiul sau vinul sunt factori ce atentează la albul dintilor nostri, pătându-i.

 

Însă, nu este cazul să disperi! Pentru a te ajuta să zâmbeşti asemeni vedetelor de pe covorul roşu, ţi-am pregătit o listă cu sfaturi de la experţi. Astfel, poţi obţine şi păstra un zâmbet strălucitor!

1. PREPARĂ-ŢI SINGURĂ UN AMESTEC-MINUNE!

Ai nevoie doar de 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi 2 linguri de peroxid de hidrogen. Amestecă cele două ingrediente până obţii o pastă omogenă, care te va ajuta să înlături petele de pe dantură.Fii atentă să nu forţezi prea mult, deoarece există riscul să înlături smalţul natural al dinţilor. Sfatul nostru este să utilizezi peroxid de hidrogen cu o concentraţie de 3% sau mai puţin!

2. PAIUL ÎŢI ESTE CEL MAI BUN PRIETEN!

Cu siguranţă, ştii şi tu că alimentele sau băuturile închise la culoare, precum ceaiul, cafeaua, băuturile carbogazoase sau vinul, îţi pot păta dinţii. Pentru că ştim cât de dificil este să renunţi la cafeaua de dimineaţă, am găsit o soluţie miraculoasă! Foloseşte un pai! Astfel, dinţii tăi vor fi protejaţi, însă, asigura-te că bei apă sau foloseşte apă de gură imediat după ce ai consumat un produs ce atentează la albul dinţilor tăi!

3. MERE!

Merele nu sunt doar fructe delicioase, ce ne ţin la distanţă de doctori, după cum zice proverbul englezesc. Acestea sunt şi prieteni ai dinţilor noştri, curăţându-i şi eliminând eventuale pete de pe suprafaţa danturii! Acelaşi lucru este valabil în cazul tuturor fructelor şi a legumelor crocante.

4. ALEGE NUANŢA CORECTĂ DE RUJ!

Uneori, să obţii un zâmbet strălucitor este mai uşor decât crezi. Ai nevoie doar de un ruj roşu! Acesta îţi va face dinţii să pară mai albi decât sunt, iar tu vei obţine un zâmbet demn de Hollywood! Rujurile ce au la baza nuanţe de albastru reuşesc să îţi înălbească dinţii în doar câteva secunde!

5. SCHIMBĂ-ŢI PERIUŢA DE DINŢI!

O metoda de a obţine dinti mai albi este să renunţi la vechea ta periuţă de dinţi. Experţii recomandă să facem acest lucru la fiecare trei luni, deoarece după ce se uzează, aceasta nu mai curăţă dantura aşa cum ar trebui!

6. PERIAZĂ-ŢI LIMBA!

Periatul limbii nu este doar o metodă de a ţine la distanţă respiraţia urât mirositoare, ci şi de a evita pătarea dinţilor. Deoarece suprafaţa limbii acumulează numeroase bacterii, acestea pot migra către dantură, înrăutăţind starea şi aspectul acestora.

7. FOLOSEŞTE OŢET!

O metodă tradiţională de a ne păstra albul dinţilor este să îţi clăteşti gură cu o compoziţie din oţet şi apă. Cantitatea de oţet trebuie să fie jumătate din cantitatea de apă. Tot ce trebuie să faci este să plimbi prin gură acest amestec timp de câteva minute.

Sursa: Elle.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here