9 MODURI SIMPLE prin care poţi să-ţi îmbunătăţeşti FUNCŢIONAREA FICATULUI

Home > 9 MODURI SIMPLE prin care poţi să-ţi îmbunătăţeşti FUNCŢIONAREA FICATULUI

Ficatul este cel mai important organ al corpului cand este vorba despre digestia grasimii si a detoxifierii. Orice molecula de grasime pe care o mananci trebuie sa treaca prin ficat, insa daca acesta este suprasolicitat, atunci acesta ar incepe sa functioneze mai greu. Iata cateva modalitati pentru ati imbunatati functionarea ficatului.

1. Devreme ce ficatul necesita o cantitate importanta de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator, dieta ta ar trebui sa fie bogata in fructe si legume precum si in alimente care contin multi nutrienti.

2. Pentru ca aditivii alimentari si conservantii trebuie filtrati de ficat, din dieta ta nu ar trebui sa faca parte alimentele procesate care iti suprasolicita ficatul. Mai mult, alege sa consumi produse sarace in zahar rafinat si in indulcitori sintetici.

3. Ar trebui sa eviti margarina si alte uleiuri comerciale (alege uleiurile nerafinate). Mai mult, stai departe de grasimea animala ca si de produsele prajite.

4. Bea intre 8-10 pahare cu apa zilnic. Aceasta este singura cale prin care ficatul poate elimina toxinele din organism.

5. Chiar si mai bine, incepe dimineata cu un pahar mare de apa in care ai stors o jumatate de lamaie. Lamaia imbunatateste abilitatile ficatului de a elimina toxinele.

6. Consuma alimente care ajuta ficatul sa se refaca, precum: morcovi, sfecla, legume cu frunze verzi, dar si alte tipuri de legume.

7. Adauga in dieta usturoi, ceapa si broccoli de vreme ce aceste alimente contin sulf care este necesar pentru a creste abilitatea ficatului de detoxifiere.

8. Ficatul are nevoie de o multime de nutrienti pentru a functiona corespunzator, tocmai de aceea este nevoie de o cantitate importata de suplimente de minerale si multivitamine. Chiar si daca lipseste un singur nutrient atunci procesul de detoxiefiere poate fi afectat serios.

9. In timp ce stai pe spate este o idee buna sa-ti masezi zona in care se afla ficatul. Asta ajuta la imbunatatirea circulatiei in zona.

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here