Din vremuri străvechi se ştia de tot soiul de amestecuri din plante că fiind foarte benefice pentru tratatarea diferitelor boli. Vom numi acest tonic maestrul de curăţare al organismului pentru că este o formulă antivirală şi antifungica puternică, creşte circulaţia sângelui şi a fluxului limfatic, în toate părţile corpului şi conferă o stare de bine în tot organismul.

În primul rând, se recomandă a se purta mănuşi în timpul pregătirii amestecului, în special atunci când trebuie să manipulaţi ardeiul iute. Atenţie mare la miros – este foarte puternic şi poate stimula sinusurile instantaneu!

Cum se prepară poţiunea mircauloasa?
700 ml oţet din cidru de mere (folosiţi întotdeauna organic)
¼ cană de usturoi tocat foarte mărunt
¼ cană de ceapă tocată mărunt
2-3 ardei proaspeţi şi extrem de iuţi tocaţi foarte mărunt
¼ cană de ghimbir dat pe răzătoare (mărime cât mai mică)
2 linguri de hrean ras
2 linguri de pulbere de turmeric sau 2 bucăţi de rădăcina de curcumă rasă

Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele într-un castron, cu excepţia otetului.
Se transferă amestecul apoi într-un borcan.
Se toarnă peste ingrediente oţetul, se închide borcanul şi se agită bine.
Păstraţi borcanul într-un loc răcoros şi uscat timp de 2 săptămâni. A se agită bine de mai multe ori pe zi.După 14 zile se strecoară lichidul cu ajutorul unui tifon, pentru a se separă aproape tot lichidul. Trebuie să fie cât mai uscate.

Pont: Îl puteţi folosi amestecându-l zilnic în salate.

Cum se utilizează?

Consumaţi 1 lingură în fiecare zi pentru a va întări sistemul imunitar şi pentru a lupta cu răceală.

Măriţi cantitatea în fiecare zi, până când ajungeţi la o doză de aproximativ 1 pahar mic pe zi (de mărimea unui pahar de lichior).

Dacă va luptaţi cu boli mai grave sau cu infecţii severe, luaţi o lingură de tonic de 5-6 ori pe zi. Nu îl diluaţi cu apă, deoarece efectul se va reduce.

Se recomandă consumarea unei felii de portocală sau lămâie după ce consumi acest tonic pentru a uşura senzaţia de arsură.

Beneficii pentru sănătate :

Usturoiul este un antibiotic puternic, cu o gama largă de beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de antibioticele chimice care omoară milioane de bacterii prietenoasedin corpul tău, usturoiul omoară doar bacteriile neprietenoase. Usturoiul, de asemenea, încurajează şi creşte nivelul de bacterii sănătoase.

Hreanul este o plantă puternică, eficientă pentru sinusuri şi plămâni. Hreanul deschide canalele sinusurilor şi stimulează circulaţia, iar în cazul în care răceală şigripă apar, majoritatea medicilor ţi l-ar prescrie.

Ceapă este legumă cea mai apropiată de usturoi, având o acţiune similară, dar puţin mai blanda. Împreună, acestea creează un duo extrem de puternic în lupta împotrivaoricăror boli.

Ghimbirul are proprietăţi anti-inflamatorii puternice şi este un stimulent puternic pentru circulaţie.

Ardeiul iute este cel mai puternic stimulator de circulaţie. Datorită proprietăţilor pe care le are acesta acţionează că un antibiotic în lupta împotriva bolilor elacţionând exact acolo unde este cea mai mare nevoie.

Curcumă este condimentul cel mai desăvârşit ce curată infecţia şi reduce inflamatia. Blochează dezvoltarea cancerului şi previne demenţa. Este deosebit de util pentru cei care se lupta cu durerile articulare.

Oţetul din cidru de mere „Părintele medicinei naturiste” aşa cum a fost denumit de Hipocrate. Oţetul din cidru de mere a fost utilizat încă din antichitate (Anul 400 I.Hr) datorită proprietăţilor sale sănătoase. Se spune că el (Hipocrate) a folosit doar două remedii: mierea şi oţetul din cidru de mere.

Oţetul din cidru de mere este făcut din mere proaspete coapte, care sunt ulterior fermentate, trecând apoi printr-un proces riguros pentru a se obţine produsul final.Acesta conţine pectină, o fibră care reduce colesterolul rău şi reglează tensiunea arterială.

Se crede că oţetul din cidru de mere este util în tratarea stărilor cum ar fi constipaţia, durerile de cap, artrită, oase slabe, indigestie, colesterol ridicat, diaree, eczeme, ochi inflamaţi, oboseală cronică, intoxicaţie alimentară uşoară, căderea părului, hipertensiune arterială, obezitate, şi multe alte probleme de sănătate.

AbonareDistribuie:66000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here