Cazul românului condamnat la moarte e pe cale să ajungă şi în birourile Vaticanului. La ochii şi urechile Papei Francisc. Cum? În urma unei iniţiative a românilor din Italia, care vor să strângă semnături pentru salvarea lui Ionuţ şi să i le ducă Sfântului Părinte, în speranţa că acesta se va ruga şi va interveni efectiv, pe linia diplomaţiei religioase, pentru ca tânărul Ionuţ Gologan să nu ajungă… la eşafod.

Avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului (SRDO), este unul dintre oamenii din România care au făcut multe demersuri pentru a atrage atenţia asupra cazului Ionuţ Gologan atât pe plan intern, cât şi internaţional. De altfel, concret, avocatul Sarchizian vrea să ajungă şi în Malaysia pentru a-l vizita pe tânărul nefericit la închisoare, dar şi pentru a-i acorda sprijin juridic în cadrul procesului. Avocatul Sarchizian ne-a vorbit, ieri, despre un interesant telefon primit din străinătate la sfârşitul săptămânii trecute: “M-a contactat telefonic un domn din Italia, acelaşi care, de curând, l-a interpelat, la Roma, pe preşedintele Iohannis şi l-a întrebat ce va face pentru ca Ionuţ Gologan să scape de condamnarea la moarte. Acest domn mi-a spus la telefon cam aşa: «Noi, comunitatea românilor din Italia, vrem să ne mobilizăm şi să facem un demers către Papa Francisc în sprijinul tânărului din România condamnat la moarte în Malaysia». Mi-a mai spus că vor să facă o petiţie şi s-o adreseze Sfântului Părinte ca să intervină cu ce poate, în plan religios, pentru a-l salva pe Ionuţ Gologan de la moarte”.

“Urmează să publice petiţia şi într-un ziar al Vaticanului”

Avocatul Sarchizian crede în demersul acestor inimoşi români din Italia şi vede încă o şansă în buna mediatizare a acestei iniţiative demne de salutat: “Cu toate că Malaysia e un stat musulman, Sanctitatea Sa Papa Francisc este o personalitate mondială şi cuvântul său atrage mult respect. Iar românii din Italia vor să iniţieze o petiţie, să strângă cât mai multe semnături, şi să o depună la Vatican. Mi-a mai spus că urmează să publice petiţia şi într-un ziar al Vaticanului, pentru a se afla de cazul românului condamnat la moarte şi de faptul că românii din Italia au făcut acest demers către Sfântul Părinte”.

Dumitru Gologan: “Mă bucur şi nu am decât să le mulţumesc”

Tatăl lui Ionuţ a fost impresionat de acest gest al românilor din Italia. “Nu ştiu nimic despre acest demers, dar mă bucur din suflet. Nu am decât să-i mulţumesc acestui domn din Italia. Mă bucur că şi alţi români adevăraţi, din străinătate, fac demersuri pentru salvarea fiului meu de la moarte”, ne-a declarat, ieri, Dumitru Gologan. Întrebat dacă va ajunge la Ionuţ de ziua lui, pe 28 mai, aşa cum a promis, Dumitru Gologan, cu lacrimi în ochi şi cu vocea stinsă de atâta durere, ne-a spus: “Credeţi că nu aş vrea să ajung? Dar, deocamdată, nu pot pentru că, v-am mai spus, este încă în carantină după ce a fost mutat la altă închisoare. Voi ajunge acolo probabil peste două sau trei săptămâni. Mi-e dor de el, dar nu am ce să fac. De când l-au mutat la noua închisoare, Ionuţ nu m-a mai sunat. Nu mai are dreptul la telefon, nu mai are dreptul la nimic. Vreau să ajung acolo şi să văd ce se întâmplă cu băiatul meu”, scrie ZiarulRing.ro.

Abonare
Related Tags:Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here