Ai auzit până acum despre termenul sapiosexual? Știi ce înseamnă? Dacă nu, îți spunem noi. Pentru a defini complexitatea sexualității umane s-au inventat o serie de termeni pentru a descrie comportamente sau tendințe sexuale.

Cel mai mult la promovarea unor termeni precum sapiosexualul au contribuit rețelele de socializare și publicațiile online din domeniul sexual. Persoana sapiosexuală sau un sapiosexual este acel individ atras de inteligența sexului opus înainte de orice altă caracteristică. Sapiosexualul este atras de raționamentul, logica, retorica și capacitatea de analiză a unei persoane înainte de a fi atrasă de ochii, buzele, gâtul sau alte părți ale corpului ori aspecte sentimentale.

O fată care citește o carte sau un manual întreg de fizică, cu ochelari, balerini și părul lăsat în bătaia vântului poate fi un exemplu de atracție pentru un sapiosexual. Să fii sapiosexual nu înseamnă să fii un expert în pat chiar dacă ești o fire atrasă de inteligență ci mai degrabă o persoană care cunoaște informații biologice, psihologice sau chiar statistici despre sex.

Termenul sapiosexual se utilizează pentru a descrie două comportamente: ca nume este vorba despre persoana care este atrasă de inteligența unei alte persoane iar ca adjectiv este vorba despre intelect ca un element erogen.

Așadar, odată cu introducerea cuvântului sapiosexual în vocabularul nostru putem spune că epoca în care femeile erau tratate ca obiecte sexuale sau ca simple elemente decorative pentru bărbați a apus! Tendința sapiosexualității contemplează inteligența ca un adevărat stimulent sexual.

Abonare
Related Tags:Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here