Autoritatile din Timis se tem ca apa potabila din vestul judetului este poluata cu arsen si vor sa faca analize in localitatile din zona, asta dupa ce, de jumatate de an, in comuna Beba Veche se inregistreaza concentratii de arsen mult peste limita admisa.

Problema a iesit la iveala inca din luna iunie a anului trecut, cand autoritatile locale din Beba Veche au descoperit ca in apa din sistemul public de alimentare cu apa potabila contine mai mult arsen decat limita admisa de Legea 458/2002, scrie opiniatimisoarei.ro.

Daca initial autoritatile au dispus controale in comuna Beba Veche, astazi, in cadrul unei sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au recunoscut ca problema ar putea fi mai extinsa decat au anticipat. “Avand in vedere faptul ca ar putea exista astfel de probleme si la apa din alte localitati, urmeaza ca in zilele urmatoare sa se faca analiza apei potabile din localitatile din zona”, se arata intr-un comunicat remis presei de Prefectura Timis.

In aceeasi sedinta s-a propus achizitionarea unei instalatii performante de tratarea apei sau alimentarea cu apa a localitatilor Beba Veche, Cherestur si Pordeanu din alte surse (alte localitati din zona), insa pana cand Ministerul Apelor si Padurilor isi va da acordul si va aloca fondurile necesare, ar mai putea trece multa vreme, timp in care localnicii vor trebui sa isi procure apa de consum asa cum pot.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here