În varsta de 27 de ani, Harry a petrecut trei luni in randurile ISIS. El a ajuns in „Califatul islamic” la inceputul acestui an, fiind cantonat apoi in apropierea capitalei Raqa. Harry dezvaluie acum ca i-a auzit deseori pe jihadistii din jurul sau vorbind despre organizarea de atacuri teroriste in Europa, scrie aktual24.ro.

Fiul unor imigranti din Ghana, Harry a fost indoctrinat in timp ce se afla la inchisoare in Germania. Dupa eliberare a inceput sa frecventeze o moschee, devenind membru al unui grup de islamisti care a trimis cel putin 16 adulti si 11 copii in Siria, in 2014. Chiar daca era sub supraveghere, Harry a reusit sa ajunga la granita turci-siriana de unde a fost preluat apoi de ISIS.

El a mentionat ca viata in ISIS a fost dura, antrenamentele fiind foarte grele, trebuind sa stea ore in sir in soare si fiind nevoit sa marsaluiasca intreaga zi. Cei care nu faceau fata erau inchisi sau batuti.

Harry a mai declarat ca jihadistii au jurat sa declanseze atacuri in Germania si Austria, in semn de razbunare pentru „varsarea de sange musulman din Afganistan”.

In noiembrie, ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a anuntat ca 750 de germani s-au alaturat ISIS, din care peste 200 s-au intors in tara

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here