Alexis, un tânăr de 19 ani din Iași, a murit înecat într-un iaz din CUG. Știa foarte bine să înoate, tocmai de aceea prietenii lui sunt stupefiați.

Tragedia a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când Alexis a fost înghițit de apa iazului. Pompierii l-au căutat ore întregi, l-au găsit, dar, din nefericire, era mort. Tânărul a sărit în iaz să facă o baie, dar nu a mai ieșit la suprafață. După ce a fost găsit de pompierii veniți în urma unui apel la 112, medicii au încercat să-l resusciteze mai bine de jumătate de oră. Nu au reușit. Polițiștii ieșeni au deschis în acest caz un dosar penal, scrie bzi.ro.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un tânăr s-a înecat în zona CUG. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din clupă,iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alexis din Iași avea doar 19 ani! Știa să înoate foarte bine, dar s-a înecat într-un iaz
Mirarea în rândul prietenilor lui Alex este foarte mare, pentru că tânărul era cunoscut drept un foarte bun înotător. Totuși, medicii spun că practica frecventă a tinerilor, plonjonul în apă, poate fi faatală.

„Un plonjon în apă de mică adâncime poate fi fatal pentru persoana respectivă. În condițiile în care cineva este alături, îl poate salva,dar există riscul să moară după câteva zile sau să rămână paralizat de la gât în jos. În momentul în care se face plonjonul, te lovești cu frunteade fundul apei sau de alt obstacol, se frânge coloana cervicală și se rupe măduva. Centrul respirator nu mai funcționează și survine înecul”, a declarat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași. scrie cancan.ro

Citește și:  Customer Engagement Marketing: A New Strategy for the Economy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here