Turistii romani care vor sa mearga cu masina in Grecia, in perioada 1 – 15 iulie, vor putea trece doar prin punctul frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. Aceasta masura a fost impusa pentru ca cei care tranziteaza vama sa completeze formularul electronic (Passenger Locator Form), astfel incatse se poata tine evidenta persoanelor care intra in tara.

„In ceea ce priveste accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu SARS-CoV-2. Persoana testata trebuie sa astepte rezultatul timp de 24 de ore, in conditii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o in formularul electronic”, se stipuleaza in comunicatul de presa al MAE.

MAE transmite ca masurile generale de preventie anti-COVID-19 sunt obligatorii: purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si distantarea sociala.

Tot Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile din Grecia pot modifica fara niciun preaviz conditiile de intrare pe teritoriul national, in functie de numarul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi inregistrate in perioada urmatoare.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Turistii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii utile si sfaturi de calatorie.

Citește și:  Mirela Vaida, prima declaratie despre asistenta Emily Burghelea: „A incalcat niste reguli foarte grave”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here