Legea Alegerea Vanzarilor cu Amanuntul de Automobile (CARS) – introdusa in timpul verii de reprezentantii Tim Walberg, R-Mich., si Andrew Clyde, R-Ga. – va fi luat in considerare de catre Comisia pentru regulile Camerei inainte de a primi oficial un vot in masa. Daca proiectul de lege este adoptat, acesta va fi apoi votat de Senat, unde republicanii si senatorul democrat Joe Manchin au introdus recent o legislatie insotitoare.

„Casa trebuie sa adopte Legea privind vanzarea cu amanuntul de automobile pentru a bloca un mandat federal radical si de neatins, care va paraliza industria noastra auto si va face ca lantul nostru de aprovizionare sa se bazeze pentru totdeauna pe China”, a declarat Walberg. „Industria auto americana este cel mai bun atunci cand sunt liberi sa inoveze si sa asculte vointa consumatorilor si nu sunt constransi de birocratie”. 

„Daca acest mandat va intra in vigoare, multe familii americane vor fi scoase de pe piata si vom ceda conducerea acestei industrii Chinei”, a continuat el. „In schimb, trebuie sa acordam prioritate accesibilitatii, inovatiei si libertatii fiecarei familii de a decide ce masina este cea mai buna pentru ei”.

Walberg si Clyde, impreuna cu mai mult de o duzina de alti republicani ai Camerei, au introdus legislatia la cateva luni dupa ce EPA a propus cele mai agresive emisii de evacuare de pana acum. Daca regula este finalizata, o uluitoare 67% din nou sedan, crossover, SUV si camioane usoare; pana la 50% din autobuz si camion de gunoi; 35% tractor de marfa pe distante scurte; iar 25% din achizitiile de tractoare de marfa pe distante lungi ar putea fi electrice pana in 2032, a estimat Casa Alba.

Daca Legea CARS va fi implementata, aceasta ar bloca reglementarile EPA, care fac parte din efortul mai larg al administratiei Biden de a extinde adoptarea vehiculelor electrice in SUA si de a lupta impotriva incalzirii globale prin reducerea emisiilor de carbon.  

Pe langa blocarea reglementarilor propuse privind emisiile de evacuare, Legea CARS ar interzice reglementarile care impun utilizarea oricarei tehnologii sau reglementari specifice care limiteaza disponibilitatea vehiculelor noi in functie de tipul de motor. In plus, legislatia ar cere ca EPA sa actualizeze orice reglementari care limiteaza vehiculele noi in functie de tipul de motor in termen de doi ani.

„Mandatele agresive, numai pentru vehicule electrice, le indeparteaza consumatorilor de alegere, inabusa investitiile in oportunitati alternative de reducere a emisiilor si beneficiaza adversarii straini precum China cu o productie substantial mai intensa in emisii decat Statele Unite”, Heather Reams, presedintele Citizens for Responsible Energy Solutions. , o organizatie nonprofit de mediu orientata spre dreapta, a declarat Fox News Digital.

„CRES este mandru sa sprijine Legea CARS a reprezentantului Walberg, deoarece interzice administratiei Biden sa impuna standarde de emisii agresive si nerealiste consumatorilor americani, astfel incat sa putem aplica o abordare completa a celor de mai sus in sectorul transporturilor si sa recompensam in schimb reducerea emisiilor. de achizitii de vehicule electrice”, a spus Reams.

De cand administratia Biden a propus regulile privind emisiile de evacuare, care ar avea un impact asupra anilor de model de masina 2027 pana in 2032, republicanii si expertii in energie au criticat actiunile. Ei au sustinut ca vehiculele electrice sunt costisitoare, mai putin eficiente si mai dependente de lanturile de aprovizionare din China decat masinile traditionale pe benzina.

Potrivit datelor Cox Automotive, luand in considerare creditele fiscale generoase, pretul mediu de tranzactie pentru masinile electrice a fost de 53.469 USD in iulie 2023, in timp ce pretul mediu al vehiculelor pe gaz a fost de 48.334 USD. Iar Departamentul Energiei a raportat ca autonomia medie a vehiculelor pe benzina din anul model 2021 a fost de 403 de mile, comparativ cu intervalul mediu de 234 de mile a vehiculelor electrice din anul model 2021.

Reglementarile EPA privind teava de esapament sunt cuplate cu o serie de alte actiuni intreprinse de administratia Biden care vizeaza masinile pe benzina. Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a Departamentului Transporturilor a propus la inceputul acestui an reglementari agresive privind economia de combustibil, despre care producatorii de automobile au avertizat ca vor duce la penalitati de miliarde de dolari, costuri care ar fi transferate consumatorilor.

Actul CARS a fost aprobat de grupurile din industria energetica, inclusiv Institutul American de Petrol si producatorii americani de combustibil si petrol.