Stii ca o alimentatie echilibrata te mentine in forma. Dar stiai ca unele alimente pot accentua simptomele depresiei? 

1. Cereale rafinate

Pastele, orezul alb, produsele de patiserie si toate alimentele care pot duce la aparitia inflamatiilor in organism, pot accentua simptomele depresiei. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma des astfel de alimente sunt mai predispusi la depresie decat ceilalti.

  2. Sucurile

Un singur suc pe zi, indiferent ca este cu sau fara zahar, contribuie la instalarea depresiei. In plus, creste riscul de atac de cord si a aparitiei intolerantei la insulina.

3. Fast food

Oamenii care obisnuiesc sa manance des fast food sunt cu 51% mai predispusi riscului de a face depresie decat cei care nu mananca. In aceasta categorie intra chipsurile, hamburgerii, hot-dog-ul si pizza.

 Pastele sunt o masa delicioasa si rapida, insa devin periculoase daca sunt consumata de 3-4 ori pe saptamana. Sucurile sunt calorii goala, iar ingredientele lor nu sunt deloc sanatoase, mai ales daca sunt consumate in exces. Cele mai bune optiuni sunt apa si ceaiul. Daca obisnuiesti sa mananci des la fast-food, schimba-ti obieceiurile alimentare.

 

Abonare
Distribuie:10000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here